Těstovinový salát servírovaný za studena, připravený z těstovin Adriana Cavatappi, marinovaných kuřecích kousků opečených na pánvi, baby gem salátu, kukuřice, ředkviček… Recept původem z Mexika.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
400 g | Adriana Cavatappi |
400 g | kuřecích prsou |
100 g | sterilované kukuřice |
1 svazek | koriandru nakrájeného na kousky |
1 svazek | ředkviček nakrájených na plátky |
4 ks | čerstvá rajčata nakrájená na malé kostičky |
2 ks | avokáda nakrájená na plátky |
2 ks | baby gem saláty |
1 ks | červená cibule nakrájená na malé kostičky |
1 ks | chilli paprička nakrájená na malé kostičky |
2 lžíce | slunečnicového oleje |
2 lžíce | chipotle |
100 ml | extra panenského olivového oleje |
šťáva z limety dle chuti | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě, sceďte a nechejte vychladnout při pokojové teplotě. Přidejte lžíci olivového oleje, promíchejte, aby se těstoviny neslepily.
- Kuřecí prsa ochuťte solí, pepřem, chipotle (mexickou pastou z uzených a fermentovaných papriček jalapeňo), přidejte slunečnicový olej, dobře promíchejte a dejte marinovat na 1 hodinu při pokojové teplotě.
- Rozehřejte pánev, přidejte marinované maso, opečte z obou stran a dejte stranou.
- Na salsu smíchejte nakrájená rajčata, cibuli, chilli papričku, ochuťte solí, pepřem, limetovou šťávou a olivovým olejem.
- V salátové míse smíchejte uvařené těstoviny, salát baby gem, kukuřici, ředkvičky, koriandr a ochuťte rajčatovo-chilli salsou.
- Naservírujte na talíř, přidejte avokádo, kuřecí maso nakrájené na plátky a ozdobte lístky koriandru.
Více o těstovinách Adriana Cavatappi najdete zde: CAVATAPPI