REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steakový salát z New Orleansu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninový salát z endivie (štěrbáku) a dalších ingrediencí doplněný o plátky grilované hovězí svíčkové nebo hovězího roštěnce.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssteaky z hovězí svíčkové nebo roštěnce (asi po 170 g)
4 ksjarní cibulky
4 ksrajčat
4 kskonzervované půlky srdíček artyčoků
4 ksvelké nakládané okurky
1 kssvazek řeřichy
1 kshlávky endivie (štěrbáku)
1 kssvazek řeřichy
170 gnakládaných žampiónů
1/2 šálkufrancouské zálivky
několik zelených oliv
čerstvě umletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Omyté, okapané steaky mírně naklepeme, nejlépe jen rukou a pak je v ruce vytvarujeme do tvaru steaku
2. Okořeníme je pepřem, mírně osolíme a pak je grilujeme na horkém grilu nebo roštu 4-6 minut, dokud nebudou středně propečené, v průběhu grilování je jednou otočíme
3. Hotové steaky přikryjeme a necháme je na teplém místě odležet
4. Smícháme opláchnuté listy endivie (štěrbáku) s pokrájenými plátky okurek, rajčaty nakrájenými na čtvrtky, srdíčky artyčoku, olivami, jarními cibulkami rozkrojenými na půlky a posekanou řeřichou
5. Salát dochutíme francouzskou zálivkou
6. Připravený salát rozdělíme na 4 talíře, každý steak rozkrájíme na plátky, ty poklademe na jednotlivé talíře na salát a ihned servírujeme.

Poznámka:

Recept na francouzskou zálivku viz: Francouzská salátová zálivka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy