REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Avokádové guacamole s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lze podávat jako salát nebo přílohu například k různým grilovanám masům. Recept pochází z Mexika.


Ingredience:
2 kszralá avokáda
2 ksšalotky
6 kscherrry rajčátek
1 ksstroužek česneku
2 lžičkysojové omáčky kikkoman
šťáva z půlky citronu
pepř
sůl

Postup:

1. Avokádo podélně rozpůlíme a nůž zasekneme do pecky, čímž ji snadno vyjmeme, zakápneme citronovou šťávou a polévkovou lžící vyjmeme dužinu
2. Dužinu nasekáme na kostičky, přidáme na jemno pokrájenou šalotku, nadrobno nasekaný česnek, nadrobno pokrájená rajčata, zakápneme sojovkou, opepříme a dosolíme dle chuti
3. Promícháme a podáváme s čerstvým nebo opečeným pečivem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy