Lze podávat jako salát nebo přílohu například k různým grilovaným masům. Recept pochází z Mexika.
Ingredience:
2 ks | zralá avokáda |
2 ks | šalotky |
6 ks | cherrry rajčátek |
1 ks | stroužek česneku |
2 lžičky | sojové omáčky kikkoman |
šťáva z půlky citronu | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Avokádo podélně rozpůlíme a nůž zasekneme do pecky, čímž ji snadno vyjmeme, zakápneme citronovou šťávou a polévkovou lžící vyjmeme dužinu
2. Dužinu nasekáme na kostičky, přidáme na jemno pokrájenou šalotku, nadrobno nasekaný česnek, nadrobno pokrájená rajčata, zakápneme sojovkou, opepříme a dosolíme dle chuti
3. Promícháme a podáváme s čerstvým nebo opečeným pečivem.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová