Existuje řada variant tohoto slavného salátu. Původem je z Holandska, ovšem nejvíce se proslavil v USA a to především díky restauracím z rychlým občerstvením.
Ingredience:
2 ks | řapíky řapíkatého celeru |
1 ks | velké mrkve |
1 ks | menší cibule |
1 ks | malého celeru |
1/2 ks | středně velké hlávky bílého zelí |
250 g | majonézy |
citronová šťáva | |
mletý pepř | |
vinný ocet | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou zeleninu pokrájíme nebo nastrouháme na drobné nudličky
2. Majonézu ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, cukrem a vinným octem
3. Zeleninu smícháme s ochucenou majonézou, salát dáme do lednice proležet.
Existují i varianty s petrželkou, rozinkami, či ořechy.