REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát Ceasar

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slavný salát který vznikl v Mexiku, ale rozšířil se téměř po celám světě. Recept vymyslel 4. července 1924 jistý Caesar Cardini v mexickém městě Tijuana. Salát se připravuje z listů římského salátu, opečených chlebových krutonů a pikantnější zálivky, je ozdobený hoblinkami parmazánu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
2-3 kshlávky římského salátu
1 ksčerstvé bagety
4 ksstroužky česneku
80 gparmazánu v celku
extra panenský olivový olej
čerstvě namletý černý pepř
mořská sůl
Na salátovou zálivku:
2-3 lžičkydijonské hořčice
1 lžičkaworcesterské omáčky
1 lžičkana jemno postrouhaného parmazánu
200-250 mlolivového oleje
2 ksančoviček
2 ksžloutky
šťáva z 1 ks citrónu

Postup:

1. Nejprve si připravíme salátovou zálivku (všechny ingredience by měli mýt pokojovou teplotu!); vejce rozšleháme metličkou, přidáme k nim olivový olej, hořčici, šťávu z citrónu, nasekané ančovičky, worcesterskou omáčku i na jemno nastrouhaný parmazán, vše spolu důkladně promícháme, ať už metličkou, nebo si vypomůžeme ručním tyčovým mixérem
2. Opečeme krutony; čerstvou bagetu nakrájíme na menší kostičky, ty vložíme na plech do trouby nasucho mírně opéci a hlavně zbavit je vnitřní vlhkosti, pak je dáme na pánvičku na rozehřátý olivový olej a přidáme k nim 2 stroužky česneku, které před tím lehce zmáčkneme, aby se uvolnilo jejich aroma a krutony opečeme dozlatova
3. Listy římského salátu důkladně propláchneme pod studenou tekoucí vodou, okapané natrháme na kousky, z parmezánu si připravte hoblinky, nastrouháme je škrabkou na zeleninu nebo kuchyňským nožem
4. Listy salátu vyskládáme na talíře, promícháme je s připravenou zálivkou, jednotlivé porce ozdobíme opečenými krutony a hoblinkami parmazánu.

Doporučení:

Populární je dnes salát Ceasar servírovaný s opečenými kousky kuřete.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Jahody hlavní hvězdou našich kuchyní

Jahody jsou nejen lahodné, ale také velmi zdravé. Obsahují vysoké množství vitamínu C, který posiluje imunitní systém, a také jsou bohaté na antioxidanty, které pomáhají chránit tělo před volnými radikály. Jahody mají nízký obsah kalorií a vysoký obsah vlákniny, což je činí ideálním ovocem pro ty, kteří si chtějí udržet svou ideální váhu. Navíc obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro těhotné ženy, a mangan, který je nezbytný pro zdraví kostí. Ale pozor, jahody mohou vyvolat také alergickou reakci, především u malých dětí.

číst dále ...

Startup Objednáme už digitalizoval přes 500 restaurací. Nyní brojí proti vysokým provizím dovážkových služeb

Zavedené donáškové firmy si účtují téměř třetinu z ceny každé objednávky. Český startup Objednáme, poskytující komplexní digitální objednávkový systém pro restaurace, chce skrze novou funkci restauracím usnadnit provoz vlastních rozvozů a snížit tak i cenu pro koncové zákazníky.

číst dále ...

Vedra jsou tu. Jaké potraviny vás spolehlivě ochladí?

Letní měsíce se v posledních letech nesou ve znamení vysokých teplot, které našemu organismu dlouhodobě nesvědčí. Jak si ulevit od veder, když nemůžeme skočit do bazénu a klimatizace zrovna není po ruce? Pomoci nám můžou i některé potraviny – a možná vás některé z nich svou „ochlazovací“ schopností překvapí.

číst dále ...

Tipy a triky na dokonalé grilování bez masa

Grilování bez masa je zajímavé téma nejen pro vegetariány. Ať už se jedná o zahradní párty, setkání s kamarády nebo jen všední rodinnou večeři na čerstvém vzduchu, jsou bezmasé pochoutky skvělým doplněním a odlehčením stálého jídelníčku. Pokud budete hostit někoho, kdo maso nejí, můžete ho překvapit něčím jiným než jen grilovanou zeleninou a hermelínem. Abyste mohli být vyhlášeni za vege šéfkuchaře večera, držte se těchto osvědčených pravidel a typů z praxe, které pro vás připravila lektorka zdravého vaření a životního stylu Ing. Kamila Metzová.

číst dále ...

Cestovatel po Itálii: nová limitovaná bageta od Simply Fresh přijíždí s Fiatem 500 pro vás!

Letní počasí a prosluněné dny přímo vybízí k cestování do zahraničí. Pokud se ale letos k moři nedostanete, nemusíte být smutní. Značka Simply Fresh totiž připravila limitovanou edici baget s názvem Cestovatel po Itálii, která přinese kousek Itálie i k vám domů. Zapojit se navíc můžete do soutěže o Fiat 500. Novinka je dostupná na benzinových stanicích (např. Orlen a Tank Ono) nebo ve vybraných prodejnách (např. Žabka a Pont).

číst dále ...

Česko zná vítěze soutěže Chléb roku 2024 V Pardubicích byl překonán český chlebový rekord

Ve středu 12. června se v Pardubicích uskutečnil již 30. ročník největší tuzemské pekařské akce Dny chleba, kde se sešli pekařští odborníci, aby společně vybrali vítěze prestižní soutěže Chléb roku. Na místě bylo vystaveno celkem 272 druhů chleba, a jedná se tak o nový rekord, který posvětil zástupce Agentury Dobrý den, jež české rekordy spravuje. V samotné soutěži Chléb roku bylo posuzováno 113 různých chlebů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.