REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatová salsa Fresca

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rajčata promíchaná s červenou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekaným koriandrem, zelenou chilli papričkou a dalšími ingrediencemi. Chutný pikantní salát z Mexika vhodný hlavně k pečeným nebo grilovaným masům.


Ingredience:
6 ksstředně velkých rajčat
2 ksstroužky česneku
1 ksčervené cibule
1 kszelené chilli papričky
2 lžícenajemno nasekaného koriandru
1 lžícelimetkové šťávy
olivový olej
černý pepř
sůl

Postup:

1. Rajčata nakrájíme na kousky a smícháme s nesekanou cibulí a prolisovaným stroužkem česneku
2. Přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku zbavenou semínek a promícháme s olivovým olejem, lžící limetkové šťávy a na jemno nasekaným koriandrem
3. Osolíme, dochutíme pepřem a necháme 30 minut v pokojové teplotě rozležet
4. Po půl hodině dáme salsu do ledničky vychladit, vydrží i do druhého dne.

Poznámka:

Pozor: Klasická salsa je vlastně studená omáčka (dip)! Recept najdete zde: Salsa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy