REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolový salát V.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ensalada de frijoles je původní název mexického salátu z fazolí a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 gvařených fazolí, nejlépe velkých ledvinových
50 grozsekané celerové nati
50 gvlašských ořechů
5 lžicolivového oleje
3 lžíceocta
1/2 lžičkymletého černého pepře
1/2 lžičkysoli
4 ksmalé sladkokyselé okurky
1 kscibule
voda
hlávkový salát podle chuti

Postup:

1. Fazole propláchneme a namočíme do studené vody asi na 10 hodin, při namočení zvětší svůj objem, proto je nutné přidat dostatečné množství vody, aby byly stále potopené
2. Po nabobtnání vodu slijeme, zalijeme novou vodou (aby byly stále potopené) a na mírném plameni vaříme skoro doměkka
3. Před dovařením osolíme a ještě krátce povaříme, pak fazole zcedíme a necháme vychladnout
4. Fazole smícháme s rozsekanou celerovou natí, nakrájenou cibulí, ořechy a pokrájenými okurkami
5. Zvlášť rozšleháme olej spolu s octem, pepřem, solí a tímto nálevem polijeme zeleninovou směs, promícháme
6. Salát servírujeme až po několika hodinách odležení, nebo nejlépe druhý den.

Doporučení:

Fazolový salát podáváme na listech salátu či promíchaný s nasekanými listy hlávkového salátu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy