Salát z bílého zelí, mrkve, cibule, majonézy, citronové šťávy a čedaru. Recept z USA. Na recept “Coleslaw” má jeden z patentů i slavný řetězec KFC.
Ingredience:
1 ks | malého bílého zelí |
1 ks | červené cibule |
2 ks | mrkve |
100 g | čedaru |
8 lžic | majonézy |
2 lžíce | cukru |
2 lžíce | čerstvé citronové šťávy |
1 lžíce | pažitky (nemusí být) |
sůl |
Postup:
- Zelí rozpůlíme, pak rozčtvrtíme, odřízneme všechny dřevnaté části a nasekáme nebo nastrouháme na tenké nudličky.
- Dáme do velké mísy, osolíme, necháme chvilku odležet, pak ho rukama silně promačkáme a prohněteme jako těsto – zelí pustí šťávu a zkřehne.
- Přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou mrkev, oloupanou, na tenko nakrájenou cibuli, vmícháme cukr, čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a dáme na 1 hodinu odležet.
- Pak přidáme majonézu s nadrobno nasekanou pažitkou, dobře vše promícháme, aby se majonéza rovnoměrně rozptýlila, podle chuti dosolíme a nakonec vmícháme najemno nastrouhaný čedar.
Nejlepší je salát odleželý jeden až dva dny.