REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Coleslaw s čedarem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z bílého zelí, mrkve, cibule, majonézy, citronové šťávy a čedaru. Recept z USA. Na recept “Coleslaw” má jeden z patentů i slavný řetězec KFC.


Ingredience:
1 ksmalého bílého zelí
1 ksčervené cibule
2 ksmrkve
100 gčedaru
8 lžicmajonézy
2 lžícecukru
2 lžícečerstvé citronové šťávy
1 lžícepažitky (nemusí být)
sůl

Postup:

1. Zelí rozpůlíme, pak rozčtvrtíme, odřízneme všechny dřevnaté části a nasekáme nebo nastrouháme na tenké nudličky
2. Dáme do velké mísy, osolíme, necháme chvilku odležet, pak ho rukama silně promačkáme a prohněteme jako těsto – zelí pustí šťávu a zkřehne
3. Přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou mrkev, oloupanou, na tenko nakrájenou cibuli, vmícháme cukr, čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a dáme na 1 hodinu odležet
4. Pak přidáme majonézu s nadrobno nasekanou pažitkou, dobře vše promícháme, aby se majonéza rovnoměrně rozptýlila, podle chuti dosolíme a nakonec vmícháme na jemno nastrouhaný čedar.

Doporučení:

Nejlepší je salát odleželý jeden až dva dny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy