REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Topopo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Topopo je výborný mexický zelený salát, který vlastně spolu s dalšími přílohami tvoří hlavní jídlo. Jako příloha se k němu servírují například tortily, sýry, různá masa …


Ingredience:
250 gzmraženého nebo konzervovaného hrášku
100 gstrouhaného tvrdého sýra (u nás použijeme čedar nebo ementál)
100 gnasekané naťové cibulky
50 gnasekané celerové nati
2 lžíceolivového oleje
2 lžícevinného octa
1 lžičkazelených pálivých chilli papriček "Jalapeňo"
1 ksvětšího ledového salátu nebo přiměřené množství kadeřávku či brokolice
dle chuti sůl
tortilly nebo listy salátu jako popdklad
pečené kousky krocana nebo kuřete, opečené krevety, mušle ...

Postup:

1. Dobře očištěné, pod studenou vodou propláchnuté a okapané suroviny nakrájené na kousky se spolu dobře promíchají, navrství se na tortillu nebo list salátu apod.
2. Salát se ozdobí studenými pečenými kousky krocana nebo kuřete, krevetami či třeba mušlemi … a posype nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy