REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Severní Amerika (USA, Kanada, Kuba, Haiti ...)


Sundae II.

Typický americký dezert.

Sváteční cookies

Malé pečené zákusky z mouky, mandlí a dalších ingrediencí, máčené v bílé čokoládové polevě, zdobené duhovými kuličkami.

Taco omáčka

Nepostradatelná součást mnoha mexických jídel! Pikantní omáčka z chilli papriček, rajčat a dalších ingrediencí.

Tacos s hovězím masem

Tacos jsou vlastně kukuřičné mexické placky, které jsou menší než klasické tortilly, průměr mají cca 10 cm. Servírují se teplé, ohnuté do tvaru podkovy a naplněné různými náplněmi.

Tacos s kuřecí směsí

Tortilly plněné grilovanými kuřecími kousky a paprikovou směsí.

Tacos s rybou

Skvělý recept z mexické kuchyně na plněné kukuřičné placky červeným zelím a kousky ryb, přelité salsou, ozdobené petrželkou.

Těsto na tortilly

Tortilla (TORTILLAS), moučná placka z Mexika. Používá se jako příloha nebo součást mexických Tacos.

Topopo

Topopo je výborný mexický zelený salát, který vlastně spolu s dalšími přílohami tvoří hlavní jídlo. Jako příloha se k němu servírují například tortily, sýry, různá masa …

Tortilla s kuřecím masem a zeleninou

Opečené tortilly plněné směsí z kuřecího masa a zeleniny.

Tortilly s vařenými fazolemi

Tortilly plněné orestovanou zeleninovou směsí s fazolemi, posypané lístky koriandru a nasekanou jarní cibulkou, stočené, v pánvi na sucho opečené.

Tostadas

Tostadas jsou vlastně klasické mexické tortilly fritované (opečené) v olivovém oleji.

Tostadas de ceviche

Malé fritované tortilly obložené salátem z kousků krevet, avokáda, zeleniny a dalších ingrediencí.

Tradiční americký jablkový koláč

Americký jablečný koláč, v překladu Apple Pie, je již od 30. let 20. století jedním ze symbolů té „pravé“ Ameriky – ve státě Nové Mexiko je po něm dokonce pojmenované město.

Třešňový cheesecake

Další varianta slavného amerického dezertu, tentokrát jde o cheesecake ozdobený třešněmi a želé, plněný smetanovou náplní.

Vepřová žebírka s domácí omáčkou BBQ

Recept z USA. Masitá vepřová žebírka uvařená ve vodě, pak grilovaná na roštu grilu, servírovaná s domácí BBQ omáčkou.

Vepřové a hovězí maso po karibsku

Recept z Kuby na plátky opečeného masa servírované s rýží a banány.

Zamotávané tortilly

Tortilly plněné masovou omáčkou, zeleninou a zálivkou.

Zapečené nachos s restovanou panenkou

Ve vrstvách v zapékací misce zapečené orestované kousky vepřové svíčkové a zeleniny proložené Chio nachos chipsy a nastrouhaným sýrem.

Závitky ze skopového masa a ledvinek

Recept z USA na zarolované plátky skopové kýty plněné ledvinkami, obalené v mouce a opečené na oleji, pak podušené.

Žebírka v memphiském stylu

Grilovaná klasika z USA na marinovaná vepřová žebírka grilovaná na dřevěném uhlí a pilinách z třešňového dřeva. Recept pochází od šéfkuchaře pana Zdeňka Pohlreicha.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy