REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

předkrmy

Buffalo Wings

Verzí, jak vznikl recept na slavná kuřecí křidýlka z Buffala je hned několik, také receptů je více. Zde máte jeden z nich.

Ceviche

Recept z latinskoamerické kuchyně na syrové rybí maso nadrobno pokrájené, pokapané citronovou šťávou, 6 hodin odleželé, servírované syrové promíchané s dalšími ingrediencemi.

Ceviche II.

Recept tradičního peruánského pokrmu ve spojení s Canchitou, v Česku praženou kukuřicí.

Domácí Corn Dogs

Tenké párky obalené v kukuřičném těstíčku, v horkém oleji usmažené dozlatova.

Krevety s čínskými nudlemi

Tento pokrm má mnoho variant. V USA se nazývá Angel hair – andělské vlasy. Nudle se kombinují s krevetami, mořskými plody ale i s masem, zeleninou atd., také se různě dochucuje.

Limetkové kuře v tortille

Tortilly potřené zakysanou smetanou a plněné opečeným marinovaných kuřecím masem, salátem, rajčátky a guacamole.

Mexické červené fazole s nachos

Zajímavý mexické předkrm ze zapečených Chio Tortillas Touch of Salt obložených fazolovou pastou, posypané nastrouhaným sýrem.

Mexické Hash Browns ve tvaru muffin

Předkrm nebo snídaně v Yankee stylu inspirovaná mexickou kuchyní.

Mexické taquitos

V tortilách zabalené nudličky opečeného kuřecího masa ochucené tvarohem, salsou, sýrem, limetkovou šťávou …, zapečené v troubě.

Mušle s citrónem

Mušle ve vlastní šťávě smíchané s citrónovou šťávou, vínem, protlakem a dalšími ingrediencemi, servírované vychlazené ve skleněných pohárech. Recept z Mexika s původním názvem “Mariscos con limón”.

Ohnuté nebo rolované takos z křehkých tortill

Mexické tacos znamená něco jako v našich krajích “snack”, tedy přestávkové zhltnutí ve chvatu … jedná se o v oleji osmažené tortilly plněné různými pikantními náplněmi.

Tortilly s vařenými fazolemi

Tortilly plněné orestovanou zeleninovou směsí s fazolemi, posypané lístky koriandru a nasekanou jarní cibulkou, stočené, v pánvi na sucho opečené.

Tostadas de ceviche

Malé fritované tortilly obložené salátem z kousků krevet, avokáda, zeleniny a dalších ingrediencí.

Zamotávané tortilly

Tortilly plněné masovou omáčkou, zeleninou a zálivkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy