REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí Corn Dogs

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tenké párky obalené v kukuřičném těstíčku, v horkém oleji usmažené dozlatova.


Ingredience:
10 ksbalení Hot Dogs (tenkých párků)
10 ksšpejlí
1-2 loleje na smažení
Na těsto:
1,5 šálkupodmáslí
1 šálekžluté kukuřičné mouky
1 šálekhladké mouky
1/4 šálkucukru
1 lžíceprášku do pečiva
1 lžícerostlinného oleje
1 lžícemedu
1/4 lžičkysoli
1 ksvejce

Postup:

1. Ve velké míse rozmícháme kukuřičnou mouku s moukou hladkou, cukrem, práškem do pečiva a solí, pak přidáme rozšlehané vejce, podmáslí, olej a med, vše vymícháme dohladka, těsto by mělo být o něco hustší, než těsto na lívance
2. Párky vytáhneme z obalu, svlečeme je ze střívek, usušíme utěrkou a napícháme na špejle (špejli zapíchneme do středu párku a celý ho protáhneme, až na druhý konec, špejle by však neměla být na druhé straně vidět)
3. Ve středně velké pánvi rozehřejeme olej tak na 180 °C
4. Párky namáčíme v těstíčku (musí být úplně potopeny), pak je vytáhneme, necháme mírně okapat a usmažíme je v horkém oleji dozlatova
5. Hotové párky necháme okapat od oleje na papírovém ubrousku a můžeme servírovat.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme kečup a hořčici. V USA se nejčastěji Corn Dogs servírují s hranolkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy