REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ceviche II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept tradičního peruánského pokrmu ve spojení s Canchitou, v Česku praženou kukuřicí.


Ingredience:
2 ksfilety čerstvé bílé mořské ryby (u nás třeba bílá treska, halibut, mořský vlk)
1 ksají rocoto případně pálivá chilli paprička, krájená na jemno
1 ksvětší červená cibule krájená na kroužky či proužky
1 ksstroužek česneku
1 lžičkačerstvého koriandru nasekaného na jemno
šťáva ze 4-6 kusů čerstvých limetek
trocha strouhaného čerstvého zázvoru
pepř
sůl
Ostatní:
camote, sladký vařený brambor (batát), či možno yuka (maniok)
vařená kukuřice, krájená na kroužky
Canchita, pražená kukuřice
list ledového salátu

Postup:

1. Vymačkáme šťávu z limetek
2. Důkladně omyjeme rybí filety, nakrájíme je na kostičky velikosti cca 1,5 cm, ty pak umístíme do skleněné misky, osolíme, opeříme, přidáme ají (na jemno nakrájenou pálivou papričku) dle chuti, třený česnek a nastrouhaný zázvor, důkladně vše promícháme
3. Přidáme limetovou šťávu, polovinu cibule nakrájené na kolečka či na proužky a necháme 10-15 minut odležet, nejlépe v chladu, kyselost limetové šťávy zajistí vlastní „uvaření“ syrové ryby
4. Po odležení servírujeme na listu hlávkového salátu, s plátkem sladké brambory (batát, či maniok), plátek vařené kukuřice, s Canchitou, pražená kukuřice dle chuti, se zbylou červenou cibulí, posypeme nasekaným koriandrem (případně čerstvou petržilkou), na vrch můžeme umístit malou chilli papričku jako dekoraci k následné konzumaci.

Doporučení:

V Peru se Ceviche podávají okamžitě namíchané, bez odležení 10-15 minut. Peruánci tento pokrm milují ve velmi pálivé formě.

Poznámka:

Zbylá šťáva z ryby a limetové šťávy se nazývá – Leche de Tigre (tygří mléko) a servíruje se na závěr jako aperitiv, možno i s trochou peruánského Pisca (vinná pálenka).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy