REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ceviche II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept tradičního peruánského pokrmu ve spojení s Canchitou, v Česku praženou kukuřicí.


Ingredience:
2 ksfilety čerstvé bílé mořské ryby (u nás třeba bílá treska, halibut, mořský vlk)
1 ksají rocoto případně pálivá chilli paprička, krájená na jemno
1 ksvětší červená cibule krájená na kroužky či proužky
1 ksstroužek česneku
1 lžičkačerstvého koriandru nasekaného na jemno
šťáva ze 4-6 kusů čerstvých limetek
trocha strouhaného čerstvého zázvoru
pepř
sůl
Ostatní:
camote, sladký vařený brambor (batát), či možno yuka (maniok)
vařená kukuřice, krájená na kroužky
Canchita, pražená kukuřice
list ledového salátu

Postup:

1. Vymačkáme šťávu z limetek
2. Důkladně omyjeme rybí filety, nakrájíme je na kostičky velikosti cca 1,5 cm, ty pak umístíme do skleněné misky, osolíme, opeříme, přidáme ají (na jemno nakrájenou pálivou papričku) dle chuti, třený česnek a nastrouhaný zázvor, důkladně vše promícháme
3. Přidáme limetovou šťávu, polovinu cibule nakrájené na kolečka či na proužky a necháme 10-15 minut odležet, nejlépe v chladu, kyselost limetové šťávy zajistí vlastní „uvaření“ syrové ryby
4. Po odležení servírujeme na listu hlávkového salátu, s plátkem sladké brambory (batát, či maniok), plátek vařené kukuřice, s Canchitou, pražená kukuřice dle chuti, se zbylou červenou cibulí, posypeme nasekaným koriandrem (případně čerstvou petržilkou), na vrch můžeme umístit malou chilli papričku jako dekoraci k následné konzumaci.

Doporučení:

V Peru se Ceviche podávají okamžitě namíchané, bez odležení 10-15 minut. Peruánci tento pokrm milují ve velmi pálivé formě.

Poznámka:

Zbylá šťáva z ryby a limetové šťávy se nazývá – Leche de Tigre (tygří mléko) a servíruje se na závěr jako aperitiv, možno i s trochou peruánského Pisca (vinná pálenka).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy