REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zamotávané tortilly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tortilly plněné masovou omáčkou, zeleninou a zálivkou.


Ingredience:
200 gmletého hovězího masa
100 mlkonzervovaného rajčatového pyré
1 lžičkasádla
1 ksmalé cibule
sůl
Na zeleninovou směs:
4 kssalátových listů
1 ksstředně velkého rajčete
Na zálivku:
125 mlzakysané smetany
1/2 ksstroužku česneku
špetka soli
Na masovou omáčku:
Ostatní:
4 kstortilly

Postup:

1. Na rozehřátém sádle zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a mícháme dokud maso nezhnědne (asi 3 minuty), přidáme rajčatové pyré, osolíme, promícháme, snížíme teplotu a zakryté pokličkou dusíme 1 hodinu za občasného promíchání (maso bude měkké dříve, ale delší tepelné zpracování mu přidá na jemnosti)
2. Mezitím omyté okapané listy salátu nakrájíme na nudličky, omyté rajče překrojíme na čtvrtky a ty ještě na 1/
2 cm kousky, salát i rajče dáme do misky, promícháme a zakryté uložíme do ledničky
3. Na zálivku do misky dáme zakysanou smetanu, přidáme oloupaný utřený stroužek česneku, špetku soli, vše promícháme a také zakryté uložíme do ledničky
4. Tortilly ohřejeme v mikrovlnné troubě (každou placku 10 vteřin) nebo ohřejeme na suché rozehřáté pánvi asi půl minuty, pak je dáme na talíř a hned plníme připravenou masovou omáčkou, zeleninou, zálivkou a stočíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy