REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zamotávané tortilly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tortilly plněné masovou omáčkou, zeleninou a zálivkou.


Ingredience:
200 gmletého hovězího masa
100 mlkonzervovaného rajčatového pyré
1 lžičkasádla
1 ksmalé cibule
sůl
Na zeleninovou směs:
4 kssalátových listů
1 ksstředně velkého rajčete
Na zálivku:
125 mlzakysané smetany
1/2 ksstroužku česneku
špetka soli
Na masovou omáčku:
Ostatní:
4 kstortilly

Postup:

1. Na rozehřátém sádle zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a mícháme dokud maso nezhnědne (asi 3 minuty), přidáme rajčatové pyré, osolíme, promícháme, snížíme teplotu a zakryté pokličkou dusíme 1 hodinu za občasného promíchání (maso bude měkké dříve, ale delší tepelné zpracování mu přidá na jemnosti)
2. Mezitím omyté okapané listy salátu nakrájíme na nudličky, omyté rajče překrojíme na čtvrtky a ty ještě na 1/
2 cm kousky, salát i rajče dáme do misky, promícháme a zakryté uložíme do ledničky
3. Na zálivku do misky dáme zakysanou smetanu, přidáme oloupaný utřený stroužek česneku, špetku soli, vše promícháme a také zakryté uložíme do ledničky
4. Tortilly ohřejeme v mikrovlnné troubě (každou placku 10 vteřin) nebo ohřejeme na suché rozehřáté pánvi asi půl minuty, pak je dáme na talíř a hned plníme připravenou masovou omáčkou, zeleninou, zálivkou a stočíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy