Pro všechny milovníky mexické kuchyně tu máme další recept, tentokrát na zdravou, vegetariánskou variantu enchiladas.
Ingredience:
Na náplň: | |
200 g | nakládaných opečených paprik |
200 g | rajčatového protlaku |
200 g | kukuřice |
200 ml | zeleninového vývaru |
1 plechovka | černých fazolí |
1 lžička | mletého kmínu |
1/2 lžičky | cibulového prášku |
1 ks | stroužek česneku |
pepř | |
sůl | |
Na omáčku: | |
100 g | kešu oříšků |
12 lžic | rostlinného mléka |
1 lžíce | lahůdkového droždí |
1 lžička | kremžské hořčice |
šťáva z 1/2 limetky | |
pepř | |
sůl | |
+ tortilly, avokádo, chilli, koriandr |
Postup:
- Nejprve si předehřejte troubu na cca 160° a kešu oříšky zalijte horkou vodou.
- Ve větší míse smíchejte všechny ingredience na náplň tortill, papriky nakrájejte najemno.
- Do jedné tortilly dejte 2-3 lžíce náplně, smotejte ji a položte do zapékací mísy nebo na plech.
- Jakmile jsou všechny naplněné, dejte je na 15-20 minut péct.
- Mezitím přidejte ingredience na omáčku do mísy a mixujte dokud není omáčka hladká.
- Servírujte s avokádem nakrájeným na proužky a zalijte omáčkou.
Zdroj receptů a fotek: Everli
O Everli – Misí společnosti Everli je pomoci lidem zjednodušit život při nakupování potravin. Společnost byla založena v roce 2014 a za pouhých 7 let se stala evropským lídrem mezi online tržišti s potravinami. Se sídlem v Miláně a pobočkami ve Veroně, Varšavě, Lyonu a Praze se tým rozrostl na více než 300 lidí a navázal partnerství s více než 100 obchodníky a FMCG společnostmi, obsluhuje tak více než 100 měst (60 v Itálii, 20 v Polsku, 16 v ČR a 10 ve Francii) a doručil více než 3 miliony objednávek. Služba pokrývá také menší města a oblasti s nízkou hustotou obyvatelstva, tedy místa, kde jsou služby online nakupování a doručení potravin stále vzácné, a nabízí tak rozsáhlý obchodní potenciál.