Verzí, jak vznikl recept na slavná kuřecí křidýlka z Buffala je hned několik, také receptů je více. Zde máte jeden z nich.
Ingredience:
1,5 kg | kuřecích křidélek |
5 lžic | tabasca |
4 lžíce | másla |
1 lžíce | bílého vinného octa |
čerstvě umletý černý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Opláchnutá, okapaná kuřecí křidélka přelomíme v kloubu na dva kusy (kdo nemá rád, může odstranit špičaté konce křidélek)
2. Maso opepříme, osolíme a orestujeme ve větším množství oleje (ideální je osmažit je ve fritovacím hrnci), až mají zlatou barvu a křupavou kůžičku
3. Máslo rozehřejeme ve větší pánvičce, přidáme tabasco a vinný ocet, smě dobře promícháme a nalijeme ji opatrně na osmažená křidélka
4. Horká křidélka ihned servírujeme nejlépe s čerstvým pečivem a pikantními studenými omáčkami nebo dipy.
Recepty na studené omáčky najdete zde: Studené omáčky.