REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tortilly s vařenými fazolemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tortilly plněné orestovanou zeleninovou směsí s fazolemi, posypané lístky koriandru a nasekanou jarní cibulkou, stočené, v pánvi na sucho opečené.


Ingredience:
200 gfazolí
1 lžíceoleje
1 lžícemleté sladké papriky
4 kssnítky koriandru
4 kskukuřičné tortilly
2 ksstroužků česneku
1 ksčervené papriky
1 ksjarní cibulky
1 kscibule
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Fazole opláchneme, v jiné vodě je necháme namočené přes noc, pak je uvaříme doměkka, scedíme je a necháme okapat
2. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupané na jemno nasekané stroužky česneku, přidáme očištěnou na nudličky nakrájenou papriku a orestujeme
3. Potom přidáme uvařené fazole, ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou, lehce podlijeme vodou a necháme společně prohřát
4. Připravenou směs rozdělíme na tortilly, posypeme na jemno nasekanou jarní cibulkou i lístky koriandru, pevně stočíme a v pánvi na sucho opečeme.

Doporučení:

Podáváme s pikantní salsou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy