REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Limetkové kuře v tortille

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tortilly potřené zakysanou smetanou a plněné opečeným marinovaných kuřecím masem, salátem, rajčátky a guacamole.


Ingredience:
8 ksmenších pšeničných tortill
4 kskuřecích prsních řízků
1 ksřímského salátu
250 gcherry rajčátek
150 gzakysané smetany
mletý pepř
olej
sůl
Na marinádu:
2 lžíceoleje
kůru a šťávu ze 2 ks limetek
Na guacamole:
2 ksavokáda
1 ksstroužku česneku
1 ksjarní cibulky
1 ksrajčete
1 kschilli papričky
šťáva ze 2 ks limetek
sůl

Postup:

1. Na guacamole avokáda oloupeme, odstraníme pecky, vidličkou rozmačkáme, přidáme limetkovou šťávu, ochutíme na jemno nasekanou chilli papričkou a oloupaným utřeným stroužkem česneku, pak vmícháme rajče zbavené jádřince a nakrájené na kostičky s na jemno nasekanou jarní cibulkou, osolíme a necháme v chladu odležet
2. Každý očištěný kuřecí prsní řízek rozkrájíme na 6 proužků, osolíme je, opepříme, vložíme do marinády z limetkové šťávy, na jemno nastrouhané kůry a 2 lžic oleje a necháme na chladném místě asi 30 minut marinovat
3. Pak v pánvi na rozehřátém oleji marinovaná kuřecí prsa po obou stranách zprudka opečeme, omytý okapaný římský salát nakrájíme na nudličky a omytá rajčátka přepůlíme
4. Tortilly zabalené do fólie krátce ohřejeme v mikrovlnné troubě, každou pomažeme zakysanou smetanou, posypeme nasekaným salátem i rajčátky, na salát rozložíme maso, přidáme guacamole, poté tortillu zabalíme a podáváme.

Doporučení:

Guacamole můžeme také podávat zvlášť, například s lupínky nachos.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy