REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Limetkové kuře v tortille

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tortilly potřené zakysanou smetanou a plněné opečeným marinovaných kuřecím masem, salátem, rajčátky a guacamole.


Ingredience:
8 ksmenších pšeničných tortill
4 kskuřecích prsních řízků
1 ksřímského salátu
250 gcherry rajčátek
150 gzakysané smetany
mletý pepř
olej
sůl
Na marinádu:
2 lžíceoleje
kůru a šťávu ze 2 ks limetek
Na guacamole:
2 ksavokáda
1 ksstroužku česneku
1 ksjarní cibulky
1 ksrajčete
1 kschilli papričky
šťáva ze 2 ks limetek
sůl

Postup:

1. Na guacamole avokáda oloupeme, odstraníme pecky, vidličkou rozmačkáme, přidáme limetkovou šťávu, ochutíme na jemno nasekanou chilli papričkou a oloupaným utřeným stroužkem česneku, pak vmícháme rajče zbavené jádřince a nakrájené na kostičky s na jemno nasekanou jarní cibulkou, osolíme a necháme v chladu odležet
2. Každý očištěný kuřecí prsní řízek rozkrájíme na 6 proužků, osolíme je, opepříme, vložíme do marinády z limetkové šťávy, na jemno nastrouhané kůry a 2 lžic oleje a necháme na chladném místě asi 30 minut marinovat
3. Pak v pánvi na rozehřátém oleji marinovaná kuřecí prsa po obou stranách zprudka opečeme, omytý okapaný římský salát nakrájíme na nudličky a omytá rajčátka přepůlíme
4. Tortilly zabalené do fólie krátce ohřejeme v mikrovlnné troubě, každou pomažeme zakysanou smetanou, posypeme nasekaným salátem i rajčátky, na salát rozložíme maso, přidáme guacamole, poté tortillu zabalíme a podáváme.

Doporučení:

Guacamole můžeme také podávat zvlášť, například s lupínky nachos.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert. Znáte slovenský Štědrák? A co francouzský Bûche de Nöel? V tomto článku najdete inspiraci na 10 nejznámějších sladkých vánočních dezertů z celého světa.

číst dále ...

5 receptů na nepečené cukroví, které by nemělo na vaši vánoční tabuli chybět

Nemáte čas na pečení cukroví? Nevadí, zkuste nepečené varianty vánočních cukrovinek. Nebudete muset sedět hodiny u trouby a hlídat, aby se nepřipálily, a zamilujete si je pro jejich jednoduché zpracování. Nepečené druhy jsou velmi oblíbené také161 u dětí, které vám s jejich přípravou určitě rády pomohou.

číst dále ...

Bagetu za odběr: Bageterie Boulevard hledá v kampani nové dárce krevní plazmy

Bageterie Boulevard ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí ve Střešovicích spouští kampaň na podporu dárců krve a krevní plazmy. Za každé darování nabízí firma dárcům voucher na jednu Rychlovku k doplnění energie po odběru. Cílem kampaně je nejen zvýšit počet dárců, ale také povědomí o důležitosti odběrů krve a jejích složek a v současné době i tzv. rekonvalescentní plazmy, tedy plazmy obsahující protilátky od osob, které prodělaly infekci SARS-CoV-2 nebo onemocnění covid-19. Tato plazma se podává hospitalizovaným pacientům se středně závažným a těžším průběhem onemocnění covid-19 a díky obsaženým protilátkám zabraňuje množení viru v těle a pomáhá při léčbě.

číst dále ...

Ochutnejte pravé sicilské cannoli!

Cannoli je typický italský dezert ve tvaru trubiček, jehož kolébkou je Sicílie, proto bývají často označovány také jako cannoli siciliani. Tradičně se toto pečivo plní sýrem ricotta a připravovat jej lze na různé způsoby – kraje se zdobí drcenými pistáciemi či ořechy, čokoládou, koktejlovými třešněmi, kandovaným ovocem či strouhanou citrusovou kůrou.

číst dále ...

Mák, dýně a mrkev – 3 podzimní recepty na podporu imunitu

Zatímco pro někoho je podzim časem dlouhých procházek a večerů u krbu s knihou, pro ty se slabší imunitou nastává čas viróz a nekončící rýmy. Zde je několik receptů z lokálních surovin, které zpříjemní podzimní dny a zároveň prospějí zdraví i imunitnímu systému.

číst dále ...

Užijte si vánoční atmosféru společně a upečte si s dětmi perníkovou chaloupku

Nejkrásnější svátky v roce se pomalu blíží a vy si už jistě lámete hlavu tím, abyste vše stihli, měli včas napečeno a dopřáli svým blízkým to nejlepší. Zkuste ale trošku zvolnit a užít si svátky v poklidu s těmi, kteří jsou vám nejblíž. Zapalte si vonné svíčky, pusťte si koledy a upečte si s dětmi sen každé ratolesti – perníkovou chaloupku. Úspěch je předem zaručen, a navíc si užijete spoustu legrace.

číst dále ...

Vánoční cukroví jinak: Dejte sbohem pšeničné mouce a vyzkoušejte neobvyklé druhy

Perníčky, rumové kuličky i oblíbené linecké – zkuste při pečení cukroví místo klasické pšeničné mouky a z nich připravených ingrediencí zapojit jiné alternativy. Uvidíte, že vánoční tabuli obohatí nejen svou neobyčejnou chutí, ale také nutriční hodnotou a lehkostí. Ta se o Vánocích obzvláště hodí, protože na dietu obvykle není ani pomyšlení!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy