Tento pokrm má mnoho variant. V USA se nazývá Angel hair – andělské vlasy. Nudle se kombinují s krevetami, mořskými plody ale i s masem, zeleninou atd., také se různě dochucuje.
Ingredience:
300 g | zmražených vyloupaných krevet |
100 g | čerstvého jidášova ucha nebo 10 g sušeného |
2 ks | kostky čínských nudlí |
1 ks | červené masité papriky |
1 ks | menší mladé cukety |
1-2 ks | stroužky česneku |
2 lžíce | zakysané smetany |
1 lžička | strouhaného zázvoru |
olivový olej | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Papriku a cuketu nakrájíme na tenké nudličky, česnek na plátky
2. Sušené jidášovo ucho namočíme do vody a necháme nabobtnat, máme-li čerstvé, to opláchneme a též nakrájíme
3. Čínské nudle uvaříme v mírně osolené vodě ,slijeme a necháme okapat
4. Na oleji osmahneme lehce plátky česneku, přidáme nakrájenou papriku, cuketu, jidášovo ucho a rozmražené krevety, vše podusíme do měkka
5. Přidáme uvařené nudle, ochutíme zázvorem, pepřem a solí, nakonec vmícháme zakysanou smetanu a podáváme.
Text i foto: D. Marounek