REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mexické červené fazole s nachos

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavý mexické předkrm ze zapečených Chio Tortillas Touch of Salt obložených fazolovou pastou, posypané nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
Suroviny na 2 porce:
1/2 baleníChio Tortillas Touch of Salt
1 kelímekzakysané smetany
80 gtvrdého strouhaného sýra
2 kschili mexické papričky jalapeño
nať z koriandru na ozdobu
Na fazole:
1 plechovka (400 g)červených fazolí ve slaném nálevu
2 lžíceoleje
1 kspapriková pikantní polosuchá klobása (ideálně mexická)
1 ksstředně velká cibule
1 ksstroužek česneku
sůl

Postup:
  1. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a restujeme až zesklovatí
  2. Klobásu zbavíme střeva, na prkýnku rozmačkáme vidličkou a vložíme ji k orestované cibuli, cca 3 minuty opékáme, pak přimícháme najemno nasekaný česnek, cca 30 sekund opékáme a přisypeme scezené fazole, vše na pánvi rozmačkáme na hrubou pastu, pokud je směs příliš suchá, přidáme několik lžic nálevu z fazolí, ochutíme solí
  3. Na každý trojúhelníček dáme trochu fazolové pasty a posypeme sýrem, takto připravené skládáme na plech (můžeme i do dvou vrstev na sebe)
  4. Plech vložíme do rozehřáté trouby na 200 °C a 10 minut zapékáme
  5. Po vytažení z trouby ozdobíme zakysanou smetanou, na kolečka nakrájenou feferonkou a nasekanou koriandrovou natí a ihned podáváme.
Doporučení:

Článek k receptu: Nachos – nedílná součást mexické kuchyně

Poznámka:

Autor receptu: Michal Nikodem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy