Předkrm nebo snídaně v Yankee stylu inspirovaná mexickou kuchyní.
Ingredience:
500 g | brambor |
2 ks | vejce |
1 ks | nasekaná zelená chilli paprička |
1 ks | menší červené cibule |
1 šálek | nastrouhaného čedaru |
1 šálek | zakysané smetany |
středně velké avokádo | |
zelené listy koriandru | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané brambory povaříme 10 minut, pak je necháme vychladnout, studené nastrouháme na hrubém struhadle
2. Na pánvičce orestujeme na troše oleje nadrobno nakrájenou cibuli
3. V misce smícháme nasekanou chilli papričku spolu s nastrouhanými brambory, cibulí, čedarem a rozšlehanými vejci, dochutíme solí
4. Formu na muffiny vymažeme olejem, každý otvor zaplníme 2/
3 bramborové směsi
5. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme 25-30 minut, nebo tak dlouho, až budou vrcholky pokrmu zlatavé a křupavé
6. Necháme 5 minut mírně prochladnout, pak Hash Browns ve tvaru muffin podáváme obložené plátky oloupaného avokáda, ozdobené kopečkem zakysané smetany a lístky koriandru.