REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mexické taquitos

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V tortilách zabalené nudličky opečeného kuřecího masa ochucené tvarohem, salsou, sýrem, limetkovou šťávou …, zapečené v troubě.


Ingredience:
10 kspšeničných tortil (velikost průměr cca 15 cm)
papír na pečení
olej na potření
Na masovou směs:
600 gkuřecích prsou nebo vykoštěných kuřecích nohou bez kůže
100 gtučného měkkého tvarohu
100 gnastrouhaného tvrdého sýru (vhodný je například čedar)
60 mlsalsy
3 lžícenasekaných zelených listů koriandru
1 lžícešťávy z lemetky
1 lžičkamletého chilli
1/2 lžičkyřímského kmínu
2 ksstroužky česneku
2 ksjarní cibulky
pepř
sůl

Postup:

1. Na pánvi na oleji zprudka opečeme na nudličky pokrájené kuřecí maso, osolené a okořeněné pepřem
2. Ve velké míse smícháme tvaroh spolu se šťávou z limetky, koriandrem, salsou, nastrouhaným sýrem, prolisovaným česnekem, jarní cibulkou a kořením, nakonec do směsi zamícháme orestované kuřecí maso
3. Před plněním tortily lehce opečeme na suché pánvi, nebo je ohřejeme v mikrovlnce
4. Každou tortilu naplníme směsí, zavineme a klademe na plech vyložený papírem na pečení a lehce potřený olejem, vyskládané torily pak také potřeme olejem
5. V troubě vyhřáté na 220-230 °C tortily pečeme 15-20 minut.

Doporučení:

Podáváme s různými studenými omáčkami jako předkrm, nebo s rýží a salsou jako hlavní chod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy