REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ohnuté nebo rolované takos z křehkých tortill

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mexické tacos znamená něco jako v našich krajích „snack“, tedy přestávkové zhltnutí ve chvatu … jedná se o v oleji osmažené tortilly plněné různými pikantními náplněmi.


Ingredience:
4-8 ksmexických tortill
větší množství oleje na smažení
různé náplně

Postup:

1. Hotové tortilly smažíme v rozpáleném horkém oleji, tortilly lehce osmažíme, až změknou, pak je vytáhneme, tvarujeme do přehnutého nebo rolovaného tacos (smažíme ve větším množství oleje, aby se naráz smažily obě strany)
2. Usmažené a vytvarované tortilly zbavíme přebytečného tuku, například papírovou utěrkou
3. Plníme různými ostrými masovými a zeleninovými náplněmi.

Doporučení:

Recept na mexické tortilly najdete zde: Kukuřičné tortilly.

Poznámka:

Různé náplně do takos: Náplň takos z klobás, Náplň takos z vepřového nebo drůbežího masa … další recepty najdete v sekci Kuchyně států Severní Ameriky!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy