Recept z Kuby na grilované plátky rybího filé servírované spolu s opečeným banánem.
Ingredience:
800 g | rybího filé (treska, pangasius ...) |
2 ks | banánů |
1 ks | vejce |
1 ks | citrónu (šťáva) |
6 lžic | másla |
1 lžíce | sladké papriky |
strouhanka na obalování | |
mouka na obalování | |
petrželová nať | |
sůl |
Postup:
1. Porce filé osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance
2. Grilujeme na roštu asi 4 minuty, několikrát maso obrátíme, abychom mohli porce ryby potřít rozehřátým máslem ochuceným červenou paprikou
3. Na talířích hotové porce filé zakápneme citrónovou šťávou, ozdobíme nasekanou petrželkou a obložíme na másle opečenými banány.
Banány můžeme také grilovat na roštu spolu s rybami.