REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Quesadillas s kuřecím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moučné nebo kukuřičné tortilly plněné pikantní směsí obsahující sýr a další přísady. Původně mexické jídlo dnes rozšířené jak v Americe, tak i v celé Evropě.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
8 ksmenších tortill
4 kskuřecí stehenní nebo prsní řízky
2 ksvětších cibulí
300 gsýra ementálského typu nebo cheddaru
1 lžičkatřtinového cukru
směs pikantního koření
olej
sůl

Postup:

1. Opláchnuté a dobře osušené kuřecí maso nakrájíme nadrobno 2. Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, přidáme ji k masu
3. Osolíme a okořeníme, pak společně zprudka oresujeme na oleji v pánvi
4. Nakonec opečené maso zasypeme třtinovým cukrem, promícháme a odstavíme
5. Sýr nastrouháme nahrubo, rozdělíme je na 4 stejné hromádky
6. Pánev vytřeme olejem, rozehřejeme, položíme na ni jednu tortillu, posypeme polovinou sýru z jedné hromádky, čtvrtinou masové směsi a druhou polovinou sýra, navrch pevně přitiskneme druhou tortillovou placku a quesadillu opečeme po obou stranách, až se sýr roztaví a spojí tortilly k sobě
7. Postup opakujeme, připravíme tak 4 porce.

Doporučení:

Velikost pánve by měla odpovídat průměru tortill. Masová směs může obsahovat další ingredience jako rajčata, čerstvě posekané bylinky, pórek …

Poznámka:

Recept na tortilly najdete zde: Těsto na tortillu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy