Moučné nebo kukuřičné tortilly plněné pikantní směsí obsahující sýr a další přísady. Původně mexické jídlo dnes rozšířené jak v Americe, tak i v celé Evropě.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
8 ks | menších tortill |
4 ks | kuřecí stehenní nebo prsní řízky |
2 ks | větších cibulí |
300 g | sýra ementálského typu nebo cheddaru |
1 lžička | třtinového cukru |
směs pikantního koření | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Opláchnuté a dobře osušené kuřecí maso nakrájíme nadrobno 2. Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, přidáme ji k masu
3. Osolíme a okořeníme, pak společně zprudka oresujeme na oleji v pánvi
4. Nakonec opečené maso zasypeme třtinovým cukrem, promícháme a odstavíme
5. Sýr nastrouháme nahrubo, rozdělíme je na 4 stejné hromádky
6. Pánev vytřeme olejem, rozehřejeme, položíme na ni jednu tortillu, posypeme polovinou sýru z jedné hromádky, čtvrtinou masové směsi a druhou polovinou sýra, navrch pevně přitiskneme druhou tortillovou placku a quesadillu opečeme po obou stranách, až se sýr roztaví a spojí tortilly k sobě
7. Postup opakujeme, připravíme tak 4 porce.
Velikost pánve by měla odpovídat průměru tortill. Masová směs může obsahovat další ingredience jako rajčata, čerstvě posekané bylinky, pórek …
Poznámka:Recept na tortilly najdete zde: Těsto na tortillu.