REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

American Smokey Chicken Legs

Hellmann’s přináší speciální edici grilovacích omáček ze čtyř koutů světa. Na žebírka, kuřecí stehýnka nebo křídla je ideální klasická American Smokey BBQ s jemně uzenou příchutí.

Americká kuřecí stehýnka

Kuřecí paličky obalené v hladké mouce, okořeněných vejcích a nakonec v rozdrcených kukuřičných lupíncích, usmažené dozlatova.

Americká uzená kuřecí stehýnka (American Smokey Chicken Legs)

Kuřecí paličky marinované v kouřové grilovací omáčce, připravené na grilu, servírované s petrželovou natí a plátky citronu.

Americký Pepper steak

Pod tímto názvem si každý představí steak kořeněný pepřem, anglicky pepper steak, německy pfeffer steak, francouzsky steak au poivre … V Americe se ovšem pod tímto pojmem připravuje zcela něco jiného, jde o kousky orestovaného roštěnce s paprikami, cibulí, hráškem někdy i žampiony, silně okořeněné pepřem, zalité omáčkou demi-glace. Pepper steak se v Americe servíruje s rýží nebo nudlemi. Zjednodušený a upravený pokrm si můžeme uvařit i doma.

Biftek Chalisko (BISTEC DE JALISCO)

Velký plátek hovězího vrchního roštěnce v celku silného asi 5-6 cm, ugrilovaného na venkovním roštu na dřevěném uhlí, servírovaného pokapaného pomerančovou šťávou.

Burritos

Recept z mexické kuchyně na tortilly plněné masovou směsí.

Club sandwich

I když je to sandwich, jde opravdu o hlavní jídlo servírované spolu s hranolky nebo bramborovými lupínky. Jedná se o opečené plátky toustového chleba potřené majonézou, proložené grilovaným krůtím masem, opečenou slaninou a zeleninou. S oblibou ho pojídali v USA už koncem 19. století.

Filet mignon grilovaný

Filet mignon je ve skutečnosti malý kousek masa odebraného z konce pravé hovězí svíčkové, v tomto případě pěkně ugrilovaný.

Frikadely

Recept z Ameriky na karbanátky připravené z mletého hovězího masa, tvarohu, vejce, cibule a dalších ingrediencí, usmažené na pánvi na oleji.

Frikadely se smaženou cibulkou

Recept z New Yorku na masové kuličky (karbanátky) servírované s osmaženou cibulí, ozdobené petrželkou.

Hamburger

Aby byl hamburger šťavnatý, použijte jen čerstvé, ne zcela netučné hovězí maso, nejlepší je hovězí přední, mírně mramorované tukem, bez šlach a kostí.

Hamburger II.

Ochucený, opečený mletý hamburger, servírovaný v housce spolu s dalšími ingrediencemi.

Havajské rožně

Na grilovací jehly napíchané opečené masové kuličky, kousky broskví, ananasu, sýra a třešní, na grilu opečené.

Havanské vepřové plátky

Plátky vepřového masa z kýty opečené na oleji a pak podušené spolu s kolečky banánů, cibule a rajčat.

Chilli

Opečené kostky masa dušené na cibulovém základě s rajčatovou omáčkou, kořením a česnekem doměkka.

Chilli con carne

Oblíbené jídlo z Texasu které však pochází z Mexika. V Americe se stal tento pokrm populární v době “zlaté horečky”, kdy ho tamější hledači zlata vařili přímo v kotlíku na otevřeném ohni.

Chilli con carne II.

Je slavný pojem z Texasu z dob zlaté horečky v Americe, kdy tamější hledači pokladů vařili tento pokrm přímo v kotlíku na otevřeném ohni. Původ má ovšem tento recept v Mexiku.

Chilli con carne III.

Hovězí mleté maso podušené na cibulovém základě spolu s rajčaty, paprikou, celerem, červený vínem a dalšími ingrediencemi.

Chilli con carne IV.

Chilly Con Carne je jednou z texaských specialit. Toto jídlo je velmi jednoduché na přípravu, avšak chuťově velmi vyvážené a výrazné. Hlavní přísadou jsou chilli papričky. Jako přílohu doporučujeme zvolit bílý chléb, anebo kukuřičnou tortillu.

Chilli con carne s polentovými knedlíčky

Mleté hovězí maso podušené s dalšími ingrediencemi, zapečené s polentovými knedlíčky.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy