hlavní jídlo
American Smokey Chicken Legs
Hellmann’s přináší speciální edici grilovacích omáček ze čtyř koutů světa. Na žebírka, kuřecí stehýnka nebo křídla je ideální klasická American Smokey BBQ s jemně uzenou příchutí.
Americká kuřecí stehýnka
Kuřecí paličky obalené v hladké mouce, okořeněných vejcích a nakonec v rozdrcených kukuřičných lupíncích, usmažené dozlatova.
Americká uzená kuřecí stehýnka (American Smokey Chicken Legs)
Kuřecí paličky marinované v kouřové grilovací omáčce, připravené na grilu, servírované s petrželovou natí a plátky citronu.
Americký Pepper steak
Pod tímto názvem si každý představí steak kořeněný pepřem, anglicky pepper steak, německy pfeffer steak, francouzsky steak au poivre … V Americe se ovšem pod tímto pojmem připravuje zcela něco jiného, jde o kousky orestovaného roštěnce s paprikami, cibulí, hráškem někdy i žampiony, silně okořeněné pepřem, zalité omáčkou demi-glace. Pepper steak se v Americe servíruje s rýží nebo nudlemi. Zjednodušený a upravený pokrm si můžeme uvařit i doma.
Biftek Chalisko (BISTEC DE JALISCO)
Velký plátek hovězího vrchního roštěnce v celku silného asi 5-6 cm, ugrilovaného na venkovním roštu na dřevěném uhlí, servírovaného pokapaného pomerančovou šťávou.
Burritos
Recept z mexické kuchyně na tortilly plněné masovou směsí.
Club sandwich
I když je to sandwich, jde opravdu o hlavní jídlo servírované spolu s hranolky nebo bramborovými lupínky. Jedná se o opečené plátky toustového chleba potřené majonézou, proložené grilovaným krůtím masem, opečenou slaninou a zeleninou. S oblibou ho pojídali v USA už koncem 19. století.
Filet mignon grilovaný
Filet mignon je ve skutečnosti malý kousek masa odebraného z konce pravé hovězí svíčkové, v tomto případě pěkně ugrilovaný.
Frikadely
Recept z Ameriky na karbanátky připravené z mletého hovězího masa, tvarohu, vejce, cibule a dalších ingrediencí, usmažené na pánvi na oleji.
Frikadely se smaženou cibulkou
Recept z New Yorku na masové kuličky (karbanátky) servírované s osmaženou cibulí, ozdobené petrželkou.
Hamburger
Aby byl hamburger šťavnatý, použijte jen čerstvé, ne zcela netučné hovězí maso, nejlepší je hovězí přední, mírně mramorované tukem, bez šlach a kostí.
Hamburger II.
Ochucený, opečený mletý hamburger, servírovaný v housce spolu s dalšími ingrediencemi.
Havajské rožně
Na grilovací jehly napíchané opečené masové kuličky, kousky broskví, ananasu, sýra a třešní, na grilu opečené.
Havanské vepřové plátky
Plátky vepřového masa z kýty opečené na oleji a pak podušené spolu s kolečky banánů, cibule a rajčat.
Chiles en Nogada
Recept na autentické chiles en nogada, slavnostní jídlo v barvách mexické vlajky. Jde o starý rodinný recept z Mexika z 50. let 20. století. V tomto jídle Mexičané dokázali spojit ostrou chuť chilli papriček se sladkými tóny některých dalších surovin. Pokrm se ve velkém servíruje především v den nezávislosti Mexika, tedy v polovině září.
Chilli
Opečené kostky masa dušené na cibulovém základě s rajčatovou omáčkou, kořením a česnekem doměkka.
Chilli con carne
Oblíbené jídlo z Texasu které však pochází z Mexika. V Americe se stal tento pokrm populární v době “zlaté horečky”, kdy ho tamější hledači zlata vařili přímo v kotlíku na otevřeném ohni.
Chilli con carne II.
Je slavný pojem z Texasu z dob zlaté horečky v Americe, kdy tamější hledači pokladů vařili tento pokrm přímo v kotlíku na otevřeném ohni. Původ má ovšem tento recept v Mexiku.
Chilli con carne III.
Hovězí mleté maso podušené na cibulovém základě spolu s rajčaty, paprikou, celerem, červený vínem a dalšími ingrediencemi.
Chilli con carne IV.
Chilly Con Carne je jednou z texaských specialit. Toto jídlo je velmi jednoduché na přípravu, avšak chuťově velmi vyvážené a výrazné. Hlavní přísadou jsou chilli papričky. Jako přílohu doporučujeme zvolit bílý chléb, anebo kukuřičnou tortillu.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama