hlavní jídlo
American Smokey Chicken Legs
Hellmann’s přináší speciální edici grilovacích omáček ze čtyř koutů světa. Na žebírka, kuřecí stehýnka nebo křídla je ideální klasická American Smokey BBQ s jemně uzenou příchutí.
Americká kuřecí stehýnka
Kuřecí paličky obalené v hladké mouce, okořeněných vejcích a nakonec v rozdrcených kukuřičných lupíncích, usmažené dozlatova.
Americká uzená kuřecí stehýnka (American Smokey Chicken Legs)
Kuřecí paličky marinované v kouřové grilovací omáčce, připravené na grilu, servírované s petrželovou natí a plátky citronu.
Americký Pepper steak
Pod tímto názvem si každý představí steak kořeněný pepřem, anglicky pepper steak, německy pfeffer steak, francouzsky steak au poivre … V Americe se ovšem pod tímto pojmem připravuje zcela něco jiného, jde o kousky orestovaného roštěnce s paprikami, cibulí, hráškem někdy i žampiony, silně okořeněné pepřem, zalité omáčkou demi-glace. Pepper steak se v Americe servíruje s rýží nebo nudlemi. Zjednodušený a upravený pokrm si můžeme uvařit i doma.
Biftek Chalisko (BISTEC DE JALISCO)
Velký plátek hovězího vrchního roštěnce v celku silného asi 5-6 cm, ugrilovaného na venkovním roštu na dřevěném uhlí, servírovaného pokapaného pomerančovou šťávou.
Burger Hustej Mexikánec
Hustej Mexikánec, recept na legendární burger od Zeda Střážka ze Sugar Daddy by Bejzment. Připravte si doma chuť Ameriky, nebo si zajděte k Zedovi do restaurace.
Burritos
Recept z mexické kuchyně na tortilly plněné masovou směsí.
Club sandwich
I když je to sandwich, jde opravdu o hlavní jídlo servírované spolu s hranolky nebo bramborovými lupínky. Jedná se o opečené plátky toustového chleba potřené majonézou, proložené grilovaným krůtím masem, opečenou slaninou a zeleninou. S oblibou ho pojídali v USA už koncem 19. století.
Filet mignon grilovaný
Filet mignon je ve skutečnosti malý kousek masa odebraného z konce pravé hovězí svíčkové, v tomto případě pěkně ugrilovaný.
Frikadely
Recept z Ameriky na karbanátky připravené z mletého hovězího masa, tvarohu, vejce, cibule a dalších ingrediencí, usmažené na pánvi na oleji.
Frikadely se smaženou cibulkou
Recept z New Yorku na masové kuličky (karbanátky) servírované s osmaženou cibulí, ozdobené petrželkou.
Hamburger
Aby byl hamburger šťavnatý, použijte jen čerstvé, ne zcela netučné hovězí maso, nejlepší je hovězí přední, mírně mramorované tukem, bez šlach a kostí.
Hamburger II.
Ochucený, opečený mletý hamburger, servírovaný v housce spolu s dalšími ingrediencemi.
Havajské rožně
Na grilovací jehly napíchané opečené masové kuličky, kousky broskví, ananasu, sýra a třešní, na grilu opečené.
Havanské vepřové plátky
Plátky vepřového masa z kýty opečené na oleji a pak podušené spolu s kolečky banánů, cibule a rajčat.
Chiles en Nogada
Recept na autentické chiles en nogada, slavnostní jídlo v barvách mexické vlajky. Jde o starý rodinný recept z Mexika z 50. let 20. století. V tomto jídle Mexičané dokázali spojit ostrou chuť chilli papriček se sladkými tóny některých dalších surovin. Pokrm se ve velkém servíruje především v den nezávislosti Mexika, tedy v polovině září.
Chilli
Opečené kostky masa dušené na cibulovém základě s rajčatovou omáčkou, kořením a česnekem doměkka.
Chilli con carne
Oblíbené jídlo z Texasu které však pochází z Mexika. V Americe se stal tento pokrm populární v době “zlaté horečky”, kdy ho tamější hledači zlata vařili přímo v kotlíku na otevřeném ohni.
Chilli con carne II.
Je slavný pojem z Texasu z dob zlaté horečky v Americe, kdy tamější hledači pokladů vařili tento pokrm přímo v kotlíku na otevřeném ohni. Původ má ovšem tento recept v Mexiku.
Chilli con carne III.
Hovězí mleté maso podušené na cibulovém základě spolu s rajčaty, paprikou, celerem, červený vínem a dalšími ingrediencemi.
- 1
- 2
- 3
- 4
- Následující
reklama