Hustej Mexikánec, recept na legendární burger od Zeda Střážka ze Sugar Daddy by Bejzment. Připravte si doma chuť Ameriky, nebo si zajděte k Zedovi do restaurace.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | hovězího mletého masa |
200 g | směsi salátů |
20 g | chilli vlasů (sušené chilli nitě) |
4 ks | burger housky |
4 ks | plátky goudy |
4 ks | lehce pálivé papričky |
2 ks | střední rajčata |
1/2 ks | limetky |
4 lžíce | chipotle salsa (salsa z uzených papriček) |
5 ml | olivového oleje |
pepř | |
sůl | |
Guacamole: | |
2 ks | avokáda |
1 ks | rajče |
1 ks | chilli paprička |
1/2 ks | limetky |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Maso rozdělte na 4 stejné porce a vytvarujte z nich 1 cm vysoké placky. Osolte, opepřete a položte na rozpálenou pánev nebo gril. Grilujte z každé strany asi 2 až 4 minuty, aby maso bylo svrchu propečené, uprostřed růžové a šťavnaté.
- Na burgery dejte plátky goudy, salsu, guacamole, chilli vlasy a opečené papričky.
- Hotové burgery položte na salát smíchaný s olivovým olejem, šťávou z půlky limetky a ochucený pepřem a solí nebo salátovou zálivkou dle vaší chuti.
Příprava guacamole:
- Avokádo rozpulte, vyndejte pecku a lžící vykrojte dužinu ze slupky. Dužninu zlehka rozmačkejte v misce vidličkou.
- Přidejte nadrobno nakrájené rajče bez semínek, nakrájenou čili papričku, zakápněte limetkovou šťávou a ochuťte solí a pepřem. Salsa guacamole by měla být lehce pikantní a příjemně nakyslá po limetce.
A pokud chcete ochutnat další skvělé burgery od Zeda Střížka, zajděte k němu do restaurace. Výborné jídlo, super zábava a plno Ameriky, to je Sugar Daddy by Bejzment na Smíchově v Praze. Nepřijdete, nežijete! Více info na www.bejzment.cz!