Velký plátek hovězího vrchního roštěnce v celku silného asi 5-6 cm, ugrilovaného na venkovním roštu na dřevěném uhlí, servírovaného pokapaného pomerančovou šťávou.
Ingredience:
1-1,3 kg | vysokého hovězího roštěnce v celku (kus asi 5-6 cm silný) |
1 ks | pomeranče |
sůl |
Postup:
1. Maso očistíme a po povrchu nařízneme do mřížky řezy asi 1 cm hlubokými a asi 3 cm vzdálenými
2. Do masa vetřeme sůl
3. Biftek grilujeme v celku, na dřevěném uhlí asi 10 minut po každé straně, chceme-li ho mít uvnitř krvavý, nebo podle libosti dobu grilování prodloužíme
4. Hotové maso dáme na prkénko, vymačkáme na něj šťávu z pomeranče a nakrájíme na plátky.
Takto připravený biftek podáváme s tortilami, fazolemi, rýží nebo chlebem.