REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Americký Pepper steak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pod tímto názvem si každý představí steak kořeněný pepřem, anglicky pepper steak, německy pfeffer steak, francouzsky steak au poivre … V Americe se ovšem pod tímto pojmem připravuje zcela něco jiného, jde o kousky orestovaného roštěnce s paprikami, cibulí, hráškem někdy i žampiony, silně okořeněné pepřem, zalité omáčkou demi-glace. Pepper steak se v Americe servíruje s rýží nebo nudlemi. Zjednodušený a upravený pokrm si můžeme uvařit i doma.


Ingredience:
500 ghovězího roštěnce
100 glusků cukrového hrášku
100 gzeleného hrášku
0,3 lhovězího vývaru
4 ksstroužky česneku
2 ksčervené masité papriky
2 kscibule
černý pepř
mouka
olej
sůl

Postup:

1. Roštěnec nakrájíme na kousky nebo nudličky, ty osolíme, opepříme, zalijeme olejem a necháme přes noc uležet
2. Druhý den kousky masa orestujeme zprudka na pánvi, až je maso měkké, dáme ho stranou
3. Na druhé pánvi orestujeme pokrájenou papriku, cibuli, hrášek a česnek, ke konci přidáme uvařené lusky cukrového hrášku
4. Do druhé pánvi s masem přilijeme hovězí vývar a zahřejeme, je-li omáčka řídká, zaprášíme jemně moukou, přidáme zeleninovou směs, vše spolu prohřejeme, silně opepříme a dle chuti dosolíme
5. Takto upravené maso podáváme s rýží.

Poznámka:

Demi-glace: Někteří šéfkuchaři ho „opisují“ termínem silný telecí či hovězího fond nebo vývar. Příprava tohoto fondu není náročná na suroviny, ale především na čas. Z tohoto důvodu si téměř nikdo nemůže dovolit jeho přípravu doma. V profesionálních kuchyních si výroba žádá alespoň 36 hodin pomalého vaření což si často nemohou dovolit ani menší provozy. V podstatě máte možnost rozpustit kostku umělého bujonu ve vodě a předstírat, že máte demi-glace a nebo si ho koupit jako hotový výrobek. Výroba DEMIGLACE: Telecí nebo hovězí kosti (klouby) – nařezané, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), cibule, rajský protlak, červené víno, bobkový list, celý černý pepř, nové koření. Opečeme kosti se zeleninou a protlakem do hněda, přidáme koření a zalijeme studenou vodou. Na mírném ohni vaříme alespoň 24 hodin za stálého dolívání studené vody. Během tohoto procesu sbíráme opatrně tuk ze shora hrnce. Přecedíme přes utěrku abychom odstranili všechny nečistoty. Přidáme červené víno a redukujeme na třetinu obsahu. Po vychlazení musí tzv. želírovat a ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Jahody hlavní hvězdou našich kuchyní

Jahody jsou nejen lahodné, ale také velmi zdravé. Obsahují vysoké množství vitamínu C, který posiluje imunitní systém, a také jsou bohaté na antioxidanty, které pomáhají chránit tělo před volnými radikály. Jahody mají nízký obsah kalorií a vysoký obsah vlákniny, což je činí ideálním ovocem pro ty, kteří si chtějí udržet svou ideální váhu. Navíc obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro těhotné ženy, a mangan, který je nezbytný pro zdraví kostí. Ale pozor, jahody mohou vyvolat také alergickou reakci, především u malých dětí.

číst dále ...

Startup Objednáme už digitalizoval přes 500 restaurací. Nyní brojí proti vysokým provizím dovážkových služeb

Zavedené donáškové firmy si účtují téměř třetinu z ceny každé objednávky. Český startup Objednáme, poskytující komplexní digitální objednávkový systém pro restaurace, chce skrze novou funkci restauracím usnadnit provoz vlastních rozvozů a snížit tak i cenu pro koncové zákazníky.

číst dále ...

Vedra jsou tu. Jaké potraviny vás spolehlivě ochladí?

Letní měsíce se v posledních letech nesou ve znamení vysokých teplot, které našemu organismu dlouhodobě nesvědčí. Jak si ulevit od veder, když nemůžeme skočit do bazénu a klimatizace zrovna není po ruce? Pomoci nám můžou i některé potraviny – a možná vás některé z nich svou „ochlazovací“ schopností překvapí.

číst dále ...

Tipy a triky na dokonalé grilování bez masa

Grilování bez masa je zajímavé téma nejen pro vegetariány. Ať už se jedná o zahradní párty, setkání s kamarády nebo jen všední rodinnou večeři na čerstvém vzduchu, jsou bezmasé pochoutky skvělým doplněním a odlehčením stálého jídelníčku. Pokud budete hostit někoho, kdo maso nejí, můžete ho překvapit něčím jiným než jen grilovanou zeleninou a hermelínem. Abyste mohli být vyhlášeni za vege šéfkuchaře večera, držte se těchto osvědčených pravidel a typů z praxe, které pro vás připravila lektorka zdravého vaření a životního stylu Ing. Kamila Metzová.

číst dále ...

Cestovatel po Itálii: nová limitovaná bageta od Simply Fresh přijíždí s Fiatem 500 pro vás!

Letní počasí a prosluněné dny přímo vybízí k cestování do zahraničí. Pokud se ale letos k moři nedostanete, nemusíte být smutní. Značka Simply Fresh totiž připravila limitovanou edici baget s názvem Cestovatel po Itálii, která přinese kousek Itálie i k vám domů. Zapojit se navíc můžete do soutěže o Fiat 500. Novinka je dostupná na benzinových stanicích (např. Orlen a Tank Ono) nebo ve vybraných prodejnách (např. Žabka a Pont).

číst dále ...

Česko zná vítěze soutěže Chléb roku 2024 V Pardubicích byl překonán český chlebový rekord

Ve středu 12. června se v Pardubicích uskutečnil již 30. ročník největší tuzemské pekařské akce Dny chleba, kde se sešli pekařští odborníci, aby společně vybrali vítěze prestižní soutěže Chléb roku. Na místě bylo vystaveno celkem 272 druhů chleba, a jedná se tak o nový rekord, který posvětil zástupce Agentury Dobrý den, jež české rekordy spravuje. V samotné soutěži Chléb roku bylo posuzováno 113 různých chlebů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.