REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filet mignon grilovaný

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filet mignon je ve skutečnosti malý kousek masa odebraného z konce pravé hovězí svíčkové, v tomto případě pěkně ugrilovaný.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssteaky z malého kousku masa odebraného z konce hovězí svíčkové
2 lžičkyčerného pepře
1 lžičkasušené hořčice
1/2 lžičkysušeného česneku
3/4 lžičkysoli
1/4 lžičkysušeného rozmarýnu
olejový sprej

Postup:

1. Pepř a rozmarýn rozemeleme v hmoždíři nahrubo
2. Směs promícháme se sušenou hořčicí, solí a česnekovým práškem a vetřeme ji rovnoměrně po obou stranách do steaků
3. Steaky postříkáme olejovým sprejem a dáme na dobře rozpálený rošt grilu
4. Grilujeme z každé strany 3 minuty, získáme tak krvavé steaky nebo 6-8 minut a budeme je mít tzv. médium.

Poznámka:

I když název filet mignon pochází z francouzštiny, jedná se o běžný kus masa, který koupíte kdekoliv v USA. Poprvé se objevil tento termín v americkém tisku v roce 1899.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy