REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Club sandwich

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I když je to sandwich, jde opravdu o hlavní jídlo servírované spolu s hranolky nebo bramborovými lupínky. Jedná se o opečené plátky toustového chleba potřené majonézou, proložené grilovaným krůtím masem, opečenou slaninou a zeleninou. S oblibou ho pojídali v USA už koncem 19. století.


Ingredience:
400 gkrůtích prsou
150 gdlouhých silnějších plátků slaniny
12 ksplátků toustového chleba
3-4 ksrajčata
2 ksvajec uvařených na tvrdo
1/2 kshlávky římského salátu
6 lžicmajonézy
malé nakládané okurky
čerstvě namletý pepř
olej
sůl
Ostatní:
špejle
bramborové chipsy nebo hranolky

Postup:

1. Krutí prsa osolíme, opeříme, potřeme olivovým olejem a grilujeme z obou stran, opečené maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky
2. Na grilu opečeme také plátky slaniny a to dokřupava, tousty dorůžova
3. Plátky toustového chleba potřeme vždy z jedné strany lehkou vrstvou majonézy a 8 kousků pokryjeme na jemné nudličky krájeným římským salátem
4. Na 4 tousty rozložíme na plátky nakrájená vejce a vypečenou slaninu na další 4 tousty plátky krůtího masa, na plátky krájená rajčata a okurky, osolíme a opepříme
5. Na díl s vejci a vypečenou slaninou vložíme stranou toustového chleba díly s krůtím masem a okurkami a rajčaty, zaklopíme zbylým toustovým chlebem
6. Připravené vícevrstvé tousty propíchneme špejlemi každý na šikmo překrojíme
7. Club sandwiche podáváme s bramborovými chipsy nebo smaženými hranolky.

Doporučení:

V některých receptech se krůtí maso nahrazuje šunkou a plátkovým sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy