I když je to sandwich, jde opravdu o hlavní jídlo servírované spolu s hranolky nebo bramborovými lupínky. Jedná se o opečené plátky toustového chleba potřené majonézou, proložené grilovaným krůtím masem, opečenou slaninou a zeleninou. S oblibou ho pojídali v USA už koncem 19. století.
Ingredience:
400 g | krůtích prsou |
150 g | dlouhých silnějších plátků slaniny |
12 ks | plátků toustového chleba |
3-4 ks | rajčata |
2 ks | vajec uvařených na tvrdo |
1/2 ks | hlávky římského salátu |
6 lžic | majonézy |
malé nakládané okurky | |
čerstvě namletý pepř | |
olej | |
sůl | |
Ostatní: | |
špejle | |
bramborové chipsy nebo hranolky |
Postup:
1. Krutí prsa osolíme, opeříme, potřeme olivovým olejem a grilujeme z obou stran, opečené maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky
2. Na grilu opečeme také plátky slaniny a to dokřupava, tousty dorůžova
3. Plátky toustového chleba potřeme vždy z jedné strany lehkou vrstvou majonézy a 8 kousků pokryjeme na jemné nudličky krájeným římským salátem
4. Na 4 tousty rozložíme na plátky nakrájená vejce a vypečenou slaninu na další 4 tousty plátky krůtího masa, na plátky krájená rajčata a okurky, osolíme a opepříme
5. Na díl s vejci a vypečenou slaninou vložíme stranou toustového chleba díly s krůtím masem a okurkami a rajčaty, zaklopíme zbylým toustovým chlebem
6. Připravené vícevrstvé tousty propíchneme špejlemi každý na šikmo překrojíme
7. Club sandwiche podáváme s bramborovými chipsy nebo smaženými hranolky.
V některých receptech se krůtí maso nahrazuje šunkou a plátkovým sýrem.