Recept z mexické kuchyně na tortilly plněné masovou směsí.
Ingredience:
Na tortilly: | |
200 g | hladké mouky |
300 ml | vody |
1/2 balíčku | kypřícího prášku |
3 lžíce | oleje |
1 lžička | cukru |
špetka soli | |
Na masovou náplň: | |
500 g | hovězí kýty |
200 ml | hovězího vývaru |
4 ks | hřebíčky |
2 ks | menší červené cibule |
2 ks | menší žluté cibule |
1 ks | menší bílé cibule |
1 ks | bobkového listu |
1 lžička | olivového oleje |
kousek celé skořice | |
chilli papričky | |
sůl |
Postup:
Příprava tortill:
1. Do misky nasypeme mouku, kypřící prášek, cukr a sůl
2. Přilijeme olej a za stálého míchání pozvolna přiléváme vodu, až vypracujeme hladké těsto
3. Na malém množství tuku z těsta připravme jednotlivé tortilly (smažíme je téměř na sucho)Příprava náplně:
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, maso na menší kousky
2. Maso s cibulí opečeme na oleji, přidáme skořici, bobkový list, hřebíčky a sůl
3. Orestujeme, zalijeme vývarem a maso podusíme doměkka, po dokončení skořici, hřebíček a bobkový list vyjmemeDokončení:
Hotovou směs rozdělíme na tortilly, poklademe chilli papričkami, placky svineme do kornoutků a podáváme.
Burritos se podávají s rajčatovou salsou.