REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Burritos

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z mexické kuchyně na tortilly plněné masovou směsí.


Ingredience:
Na tortilly:
200 ghladké mouky
300 mlvody
1/2 balíčkukypřícího prášku
3 lžíceoleje
1 lžičkacukru
špetka soli
Na masovou náplň:
500 ghovězí kýty
200 mlhovězího vývaru
4 kshřebíčky
2 ksmenší červené cibule
2 ksmenší žluté cibule
1 ksmenší bílé cibule
1 ksbobkového listu
1 lžičkaolivového oleje
kousek celé skořice
chilli papričky
sůl

Postup:

Příprava tortill:
1. Do misky nasypeme mouku, kypřící prášek, cukr a sůl
2. Přilijeme olej a za stálého míchání pozvolna přiléváme vodu, až vypracujeme hladké těsto
3. Na malém množství tuku z těsta připravme jednotlivé tortilly (smažíme je téměř na sucho)Příprava náplně:
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, maso na menší kousky
2. Maso s cibulí opečeme na oleji, přidáme skořici, bobkový list, hřebíčky a sůl
3. Orestujeme, zalijeme vývarem a maso podusíme doměkka, po dokončení skořici, hřebíček a bobkový list vyjmemeDokončení:
Hotovou směs rozdělíme na tortilly, poklademe chilli papričkami, placky svineme do kornoutků a podáváme.

Doporučení:

Burritos se podávají s rajčatovou salsou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy