REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Havanské vepřové plátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřového masa z kýty opečené na oleji a pak podušené spolu s kolečky banánů, cibule a rajčat.


Ingredience:
500 gvepřových plátků z kýty
300 gcibule
6 ksrajčat
4 kszrnka nového koření
1 ksbanánu
2 lžíceoleje
2 lžícečerveného vína
1 lžičkacitrónové šťávy
1 lžičkacukru
hladká mouka na obalení
sůl
horká voda na podlití

Postup:

1. Plátky vepřového masa naklepeme, kraje na několika místech nařízneme, maso osolíme a obalíme v hladké mouce
2. Maso opečeme na rozpáleném oleji z obou stran
3. Přidáme kolečka rajčat, cibule a banánů i zrnka nového koření, podlijeme horkou vodou a vše podusíme doměkka, v případě potřeby ještě podlijeme 4. Měkké plátky vyjmeme, šťávu propasírujeme, ochutíme vínem, citrónovou šťávou, osladíme a podle chuti přisolíme
5. Omáčku i s masem ještě chvíli povaříme a můžeme servírovat.

Doporučení:

Tento pokrm skvěle chutná s podušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy