Plátky vepřového masa z kýty opečené na oleji a pak podušené spolu s kolečky banánů, cibule a rajčat.
Ingredience:
500 g | vepřových plátků z kýty |
300 g | cibule |
6 ks | rajčat |
4 ks | zrnka nového koření |
1 ks | banánu |
2 lžíce | oleje |
2 lžíce | červeného vína |
1 lžička | citrónové šťávy |
1 lžička | cukru |
hladká mouka na obalení | |
sůl | |
horká voda na podlití |
Postup:
1. Plátky vepřového masa naklepeme, kraje na několika místech nařízneme, maso osolíme a obalíme v hladké mouce
2. Maso opečeme na rozpáleném oleji z obou stran
3. Přidáme kolečka rajčat, cibule a banánů i zrnka nového koření, podlijeme horkou vodou a vše podusíme doměkka, v případě potřeby ještě podlijeme 4. Měkké plátky vyjmeme, šťávu propasírujeme, ochutíme vínem, citrónovou šťávou, osladíme a podle chuti přisolíme
5. Omáčku i s masem ještě chvíli povaříme a můžeme servírovat.
Tento pokrm skvěle chutná s podušenou rýží.