Na grilovací jehly napíchané opečené masové kuličky, kousky broskví, ananasu, sýra a třešní, na grilu opečené.
Ingredience:
300 g | mletého masa (hovězí + vepřové) |
100 g | tvrdého sýra |
1 lžička | mleté papriky |
1/2 lžičky | soli |
2 lžíce | oleje |
2 ks | půlek broskví z konzervy |
1 ks | plátku ananasu z konzervy |
1 ks | housky |
1 ks | vejce |
šťáva z 1 citronu | |
špetka mletého pepře | |
několik třešní nebo višní z konzervy |
Postup:
1. Mleté maso postupně smícháme s rozklepnutým vejcem, citronovou šťávou, solí, mletým pepřem, vymačkanou, v mírně teplé vodě navlhčenou houskou a vše zpracujeme na vláčnou hmotu
2. Z připravené masové hmoty vyválíme kuličky velikosti vlašského ořechu, které pak v pánvi na 1 lžíci rozehřátého oleje mírně opečeme
3. Broskve s plátkem ananasu necháme odkapat, rozkrájíme na menší kousky (asi na velikost masových kuliček) a na stejnou velikost nakrájíme i sýr
4. Potom maso, ovoce a sýr střídavě napichujeme na šašlikové jehly, tu a tam proložíme třešní nebo višní a grilujeme nad dřevěným uhlím nebo v elektrickém grilu asi 15 minut, během grilování maso několikrát potřeme zbylým olejem smíchaným s mletou paprikou.