REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Havajské rožně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na grilovací jehly napíchané opečené masové kuličky, kousky broskví, ananasu, sýra a třešní, na grilu opečené.


Ingredience:
300 gmletého masa (hovězí + vepřové)
100 gtvrdého sýra
1 lžičkamleté papriky
1/2 lžičkysoli
2 lžíceoleje
2 kspůlek broskví z konzervy
1 ksplátku ananasu z konzervy
1 kshousky
1 ksvejce
šťáva z 1 citronu
špetka mletého pepře
několik třešní nebo višní z konzervy

Postup:

1. Mleté maso postupně smícháme s rozklepnutým vejcem, citronovou šťávou, solí, mletým pepřem, vymačkanou, v mírně teplé vodě navlhčenou houskou a vše zpracujeme na vláčnou hmotu
2. Z připravené masové hmoty vyválíme kuličky velikosti vlašského ořechu, které pak v pánvi na 1 lžíci rozehřátého oleje mírně opečeme
3. Broskve s plátkem ananasu necháme odkapat, rozkrájíme na menší kousky (asi na velikost masových kuliček) a na stejnou velikost nakrájíme i sýr
4. Potom maso, ovoce a sýr střídavě napichujeme na šašlikové jehly, tu a tam proložíme třešní nebo višní a grilujeme nad dřevěným uhlím nebo v elektrickém grilu asi 15 minut, během grilování maso několikrát potřeme zbylým olejem smíchaným s mletou paprikou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy