REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hamburger II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucený, opečený mletý hamburger, servírovaný v housce spolu s dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
600 gmletého hovězího masa
1/4 kostkyhovězího bujónu
4 kshamburgerové housky
4 kslistů salátu
4 ksplátků sýra
1 ksmenší cibule
1 kspapriky
1 ksrajčete
strouhanka
worcester
mletý pepř
majonéza
hořčice
kečup
voda
sůl

Postup:

1. Hovězí bujón rozdrobíme a rozpustíme asi ve 2-3 lžících horké vody, promícháme s mletým masem, dochutíme solí, pepřem, worcesterem (pokud je směs řidší, přidáme trochu strouhanky)
2. Maso rozdělíme na 4 díly a rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme hamburgery
3. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a v pánvi na rozehřátém oleji opečeme dozlatova
4. Omytá rajčata nakrájíme na plátky, očištěné papriky na menší kousky, salátové listy omyjeme a osušíme
5. Na grilovací pánvi opečeme hamburgery z obou stran a v troubě při 220 °C na roštu nebo plechu opečeme hamburgerové housky
6. Spodní stranu housek pomažeme podle chuti majonézou, hořčicí nebo kečupem, obložíme listem salátu, masem, plátkem rajčete, sýra, kouskem papriky, kolečky cibule a zakryjeme vrškem housky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy