Ochucený, opečený mletý hamburger, servírovaný v housce spolu s dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
600 g | mletého hovězího masa |
1/4 kostky | hovězího bujónu |
4 ks | hamburgerové housky |
4 ks | listů salátu |
4 ks | plátků sýra |
1 ks | menší cibule |
1 ks | papriky |
1 ks | rajčete |
strouhanka | |
worcester | |
mletý pepř | |
majonéza | |
hořčice | |
kečup | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí bujón rozdrobíme a rozpustíme asi ve 2-3 lžících horké vody, promícháme s mletým masem, dochutíme solí, pepřem, worcesterem (pokud je směs řidší, přidáme trochu strouhanky)
2. Maso rozdělíme na 4 díly a rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme hamburgery
3. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a v pánvi na rozehřátém oleji opečeme dozlatova
4. Omytá rajčata nakrájíme na plátky, očištěné papriky na menší kousky, salátové listy omyjeme a osušíme
5. Na grilovací pánvi opečeme hamburgery z obou stran a v troubě při 220 °C na roštu nebo plechu opečeme hamburgerové housky
6. Spodní stranu housek pomažeme podle chuti majonézou, hořčicí nebo kečupem, obložíme listem salátu, masem, plátkem rajčete, sýra, kouskem papriky, kolečky cibule a zakryjeme vrškem housky.