Opečené kostky masa dušené na cibulovém základě s rajčatovou omáčkou, kořením a česnekem doměkka.
Ingredience:
600 g | hovězí kližky |
500 ml | rajčatové omáčky |
4 lžíce | mletého chilli |
2 lžičky | římského kmínu |
1 lžička | tabasca |
4 ks | stroužků česneku |
1 ks | velké cibule |
mletý pepř | |
vývar | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme a na rozehřátém oleji zprudka ze všech stran opečeme
2. Přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, osmažíme dozlatava, pak přidáme rajčatovou omáčku a podlijeme vývarem
3. Nepřikryté dusíme asi 1 hodinu za občasného promíchání a podlití vývarem
4. Pak přidáme veškeré koření, přisolíme a dusíme ještě asi 30 minut, dokud maso nezměkne a šťávy je tak akorát.
Existuje nekonečné množství obměn tohoto receptu, co dům, to jiné chilli!