REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chilli con carne

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbené jídlo z Texasu které však pochází z Mexika. V Americe se stal tento pokrm populární v době „zlaté horečky“, kdy ho tamější hledači zlata vařili přímo v kotlíku na otevřeném ohni.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
400 gčervených sterilovaných fazolí
400 gkonzervovaných rajčat
1 lžícepálivého chilli
1 lžícesladké papriky
1 lžícedrceného kmínu
1 lžícecukru
1 lžíceoleje
0,5 lžícesušené majoránky (oregána)
4 lžícerajčatového protlaku (kečupu)
4 ksstroužky česneku
1 ksvelké cibule
1 kskostka bujónu
pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli nakrájíme na kostičky, papriku opláchněte a zbavte jadřince a také nakrájejte na kousky
2. Na mírně rozpálené pánvičce polité olejem orestujeme cibuli dozlatova a pak k ní přihodíme papriku, plátky česneku, chilli, sladkou papriku a kmín a krátce za stálého míchání restujeme
3. Přidáme mleté maso a s ostatní směsí důkladně promícháme, cca 5 minut restujeme 4. V 300 ml vody rozpustíme kostku bujonu a přilijeme ji na pánvičku
5. Přidáme rajčata, cukr, sůl, majoránku (oregáno) a pepř
6. Na závěr přidáme rajčatový protlak (kečup) a směs přivedeme k varu
7. Pod poklicí necháme na mírném ohni cca 10 minut probublávat (občas zamícháme)
8. Přidáme fazole zbavené nálevu a necháme dalších 10 minut podusit.
9. Na závěr, je-li třeba(dle vaší chutě), pokrm dochutíme solí, pepřem, chilli a česnekem.
10. Necháme 10 minut odstát a pak můžeme podávat.

Doporučení:

Doporučujeme podávat s vařenou rýží, nebo čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy