REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Frikadely se smaženou cibulkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z New Yorku na masové kuličky (karbanátky) servírované s osmaženou cibulí, ozdobené petrželkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gmletého hovězího masa
1/4 sklenicesterilovaných okurek v hořčičném nálevu
2 lžičkystředně ostré hořčice
2 lžícekaparů
2 lžíceoleje
2 kscibule
1 ksvejce
1 ksden staré housky
mletý černý pepř
sůl
petrželka na ozdobení

Postup:

1. Cibule oloupáme a jednu nakrájíme na jemno, rohlík ustrouháme
2. Kapary a okurky necháme důkladně okapat, okurky nakrájíme nadrobno, kapary nasekáme
3. Mleté maso smícháme s pokrájenou cibulí, strouhankou, kapary, kostičkami okurek a vejcem, směs ochutíme solí, pepřem a hořčicí
4. Z připravené masové směsi vytvarujeme asi 8 malých karbanátků a v dobře rozpáleném oleji je ze všech stran 5 až 6 minut opékáme, pak je vytáhneme a uchováme v teple
5. Druhou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, která opečeme v oleji do zlatohněda
6. Karbanátky podáváme zdobené petrželkou a kolečky cibule.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme například jarní zeleninový salát a čerstvé pečivo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy