REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pulled pork – trhané vepřové maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pulled pork, tedy u nás známé pod pojmeme trhané vepřové, je americká klasika. Patří mezi nejznámější americké barbecue pokrmy. Maso takto připravené lze plnit do housek a podávat podobně, jako burgery, nebo jej lze servírovat v tortilách, s rýží apod.


Ingredience:
2 kgvepřového ramínka v celku
1 skleniceBBQ omáčky
alobal

Postup:
  1. Maso omyjeme, důkladně osušíme, pak do něj vmasírujeme BBQ omáčku
  2. Pekáč nebo vhodnou zapékací mísu vysteleme alobalem tak, aby se dalo maso později pěkně zabalit ze všech stran, maso poklademe na alobal, ale zatím necháme nezabalené
  3. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C tak 40 minut, aby se maso pěkně zatáhlo
  4. Pak pekáč vytáhneme, maso zabalíme úplně celé do alobalu a budeme dále péci v troubě vyhřáté jen na 125 °C, pečeme 7 až 8 hodin (teplota masa by měla mít 80-90 °C – lze změřit jehlou)
  5. Maso vytáhneme a opatrně rozbalíme tak, aby se nám podařilo zachytit všechnu šťávu uchycenou v alobalu, tu použijeme později
  6. Maso opět vložíme do touby tentokrát vyhřáté na 240 až 250 °C, pečeme na barvu 10 až 15 minut
  7. Nakonec maso vytáhneme z trouby, opět zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout
  8. Ještě teplé maso natrháme vidličkou na vlákna a nejlépe ihned podáváme například obložené jako burger, nebe s rýží, zde můžeme použít šťávu z alobalu. Také trhaným masem můžeme plnit tortily apod.
Doporučení:

Vyrobte si domácí BBQ omáčku, zde je recept: Domácí BBQ omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy