REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pulled pork – trhané vepřové maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pulled pork, tedy u nás známé pod pojmeme trhané vepřové, je americká klasika. Patří mezi nejznámější americké barbecue pokrmy. Maso takto připravené lze plnit do housek a podávat podobně, jako burgery, nebo jej lze servírovat v tortilách, s rýží apod.


Ingredience:
2 kgvepřového ramínka v celku
1 skleniceBBQ omáčky
alobal

Postup:
  1. Maso omyjeme, důkladně osušíme, pak do něj vmasírujeme BBQ omáčku
  2. Pekáč nebo vhodnou zapékací mísu vysteleme alobalem tak, aby se dalo maso později pěkně zabalit ze všech stran, maso poklademe na alobal, ale zatím necháme nezabalené
  3. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C tak 40 minut, aby se maso pěkně zatáhlo
  4. Pak pekáč vytáhneme, maso zabalíme úplně celé do alobalu a budeme dále péci v troubě vyhřáté jen na 125 °C, pečeme 7 až 8 hodin (teplota masa by měla mít 80-90 °C – lze změřit jehlou)
  5. Maso vytáhneme a opatrně rozbalíme tak, aby se nám podařilo zachytit všechnu šťávu uchycenou v alobalu, tu použijeme později
  6. Maso opět vložíme do touby tentokrát vyhřáté na 240 až 250 °C, pečeme na barvu 10 až 15 minut
  7. Nakonec maso vytáhneme z trouby, opět zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout
  8. Ještě teplé maso natrháme vidličkou na vlákna a nejlépe ihned podáváme například obložené jako burger, nebe s rýží, zde můžeme použít šťávu z alobalu. Také trhaným masem můžeme plnit tortily apod.
Doporučení:

Vyrobte si domácí BBQ omáčku, zde je recept: Domácí BBQ omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy