REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Severní Amerika (USA, Kanada, Kuba, Haiti ...)


Frikadely

Recept z Ameriky na karbanátky připravené z mletého hovězího masa, tvarohu, vejce, cibule a dalších ingrediencí, usmažené na pánvi na oleji.

Frikadely se smaženou cibulkou

Recept z New Yorku na masové kuličky (karbanátky) servírované s osmaženou cibulí, ozdobené petrželkou.

Guacamole

Populární mexická omáčka z rozdrceného zralého avokáda, rajčat, cibule, zakysané smetany a soli.

Guacamole II.

Jemný krém se zajímavou chutí a vůní koriandru a ostrou přísadou chilli papričky.

Guacamole III.

Recept z mexické kuchyně na pikantní pomazánku z avokáda, která se podává s kukuřičnými tortillovými chipsy nebo plátky opečené bagety, veky a pod.

Halloweenské muffiny

Muffiny upečené z dýňového pyré a dalších ingrediencí, ozdobené motivy na Halloween.

Hamburger

Aby byl hamburger šťavnatý, použijte jen čerstvé, ne zcela netučné hovězí maso, nejlepší je hovězí přední, mírně mramorované tukem, bez šlach a kostí.

Hamburger II.

Ochucený, opečený mletý hamburger, servírovaný v housce spolu s dalšími ingrediencemi.

Hash browns

Yankee styl recept vhodný jako příloha, předkrm, nebo i samostatný pokrm pro děti.

Havajské rožně

Na grilovací jehly napíchané opečené masové kuličky, kousky broskví, ananasu, sýra a třešní, na grilu opečené.

Havanské vepřové plátky

Plátky vepřového masa z kýty opečené na oleji a pak podušené spolu s kolečky banánů, cibule a rajčat.

Huevos rancheros

Skvělý ostrý pikantní pokrm z mexické kuchyně zvládne každý. Tato klasická snídaně se v překladu jmenuje farmářská vejce a zasytí vás na celé dopoledne.

Cheesecake s višnemi

Slavný americký dort připravený z krémového sýra nebo tvarohu a dalších ingrediencí.

Cheesecake v newyorském stylu

Jedna z variant na legendární cheesecake, dezert z USA.

Cheesecake z máslových sušenek, plněný smetanovým krémem

Těsto z rozdrobených nebo rozmixovaných máslových sušenek a dalších ingrediencí předpečené, naplněné smetanovou náplní, dopečené v troubě dozlatova.

Chiles en Nogada

Recept na autentické chiles en nogada, slavnostní jídlo v barvách mexické vlajky. Jde o starý rodinný recept z Mexika z 50. let 20. století. V tomto jídle Mexičané dokázali spojit ostrou chuť chilli papriček se sladkými tóny některých dalších surovin. Pokrm se ve velkém servíruje především v den nezávislosti Mexika, tedy v polovině září.

Chilli

Opečené kostky masa dušené na cibulovém základě s rajčatovou omáčkou, kořením a česnekem doměkka.

Chilli con carne

Oblíbené jídlo z Texasu které však pochází z Mexika. V Americe se stal tento pokrm populární v době “zlaté horečky”, kdy ho tamější hledači zlata vařili přímo v kotlíku na otevřeném ohni.

Chilli con carne II.

Je slavný pojem z Texasu z dob zlaté horečky v Americe, kdy tamější hledači pokladů vařili tento pokrm přímo v kotlíku na otevřeném ohni. Původ má ovšem tento recept v Mexiku.

Chilli con carne III.

Hovězí mleté maso podušené na cibulovém základě spolu s rajčaty, paprikou, celerem, červený vínem a dalšími ingrediencemi.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy