REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Doughnuts (Donuts)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Americké koblihy vyrobené v domácích podmínkách.


Ingredience:
Rozpis na 12 ks:
250 ghladké mouky
75 gmásla
40 gcukru
1 ksvajíčka
1 ksžloutku
1 ksbalíček vanilkového cukru
1/2 ksdroždí
1/8 lmléka
špetka soli
forma na koblihy

Postup:

1. V hrnci zahřejeme mléko, přidáme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobené droždí, necháme vzejít kvásek
2. Do kvásku přidáme zbytek cukru a mouky, vanilkový cukr, špetku soli, máslo, vajíčko a žloutek
3. Vypracujeme hladké těsto, zakryjeme ho utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 30-40 minut, až zdvojnásobí svůj objem
4. Formu na koblihy vymažeme máslem, naplníme těstem, povrch uhladíme nožem namočeným do vody, přikryté necháme kynout dalších 20 minut
5. V předehřáté troubě na 180 °C pečeme 20 minut
6. Po upečení, ještě horké koblihy, ihned vyklopíme z formy
7. Vychladlé posypeme cukrem smíchaným se skořicí, nebo polijeme cukrovou či čokoládovou polevou …

Poznámka:

Recepty na polevy najdete v kategorii: Polevy, sladké krémy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy