REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Doughnut (Donuts) – fritované

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Věhlasné americké koblihy buď pečeme nebo smažíme v oleji. Tento recept je na fritované koblihy zdobené javorovou, čokoládovou nebo cukrovou polevou.


Ingredience:
Rozpis na 28 ks:
325 gprosáté hladké mouky
65 gcukru krupice
18 gmásla
17 gsádla
7 gsušeného droždí
4 gsoli
180 mlmléka
40 mlhorké vody (asi 40 °C)
1 ksvelké vejce
1/2 lžičkymletého muškátového oříšku
olej na smažení
mouka na posypání válu
Na ozdobu:
javorová, čokoládová, cukrová poleva ...
cukrářské zdobení - barevná řýže

Postup:

1. Mléko nalijeme do hrnce a ohřejte na takovou teplotu, aby se v něm rozpustily oba tuky, odložíme stranou
2. Připravíme si kvásek; v misce smícháme sušené droždí s teplou vodou a necháme na teplém místě asi 5 minut, kvásek by měl začít pěnit
3. Napěněné droždí dáme do velké mísy a přilijeme mléko s tuky (ujistěte se, že je pouze vlažné, jinak by těsto nevykynulo)
4. Přidáme vejce, cukr, sůl, muškátový oříšek a polovinu mouky, šleháme všechny ingredience na nízkou rychlost, dokud se mouka nevmísí, pak rychlost zvýšíme na střední a hmotu šleháme do úplného promísení všech ingrediencí
5. Přidáme zbytek mouky a nejdříve ji zamícháme na nízkou rychlost, opět zvýšíme rychlost a důkladně vše prošleháme
6. Těsto uhněteme do hladké a nelepivé konzistence, pak ho přendáme do tukem vymazané mísy, zakryjeme čistou hadrovou utěrkou a necháme 1 hodinu, nebo až těsto zdvojnásobení svůj objem, kynout na teplém místě
7. Na dobře pomoučněném vále vyválíme těsto na tloušťku 1-1,5 cm vysoké, vykrajujeme koblihy kruhovým vykrajovátkem o průměru asi 7 cm a uprostřed vykrájíme otvory o průměru tak 2 cm
8. Připravené těsto opatrně přendáme na pomoučněný plech, zakryjeme utěrkou a nechte kynout dalších 30 minut
9. Olej ve fritovacím hrnci rozehřejeme na 185 °C, koblihy postupně smažíme asi 1 minutu z každé strany do zlatavě hnědé barvy
10. Hotové koblihy dáme na papírový ubrousek okapat a vychladnout
11. Usmažené koblihy máčíme z jedné strany v různých polevách a sypeme cukrářským zdobením.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy