REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Doughnut (Donuts) – fritované

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Věhlasné americké koblihy buď pečeme nebo smažíme v oleji. Tento recept je na fritované koblihy zdobené javorovou, čokoládovou nebo cukrovou polevou.


Ingredience:
Rozpis na 28 ks:
325 gprosáté hladké mouky
65 gcukru krupice
18 gmásla
17 gsádla
7 gsušeného droždí
4 gsoli
180 mlmléka
40 mlhorké vody (asi 40 °C)
1 ksvelké vejce
1/2 lžičkymletého muškátového oříšku
olej na smažení
mouka na posypání válu
Na ozdobu:
javorová, čokoládová, cukrová poleva ...
cukrářské zdobení - barevná řýže

Postup:

1. Mléko nalijeme do hrnce a ohřejte na takovou teplotu, aby se v něm rozpustily oba tuky, odložíme stranou
2. Připravíme si kvásek; v misce smícháme sušené droždí s teplou vodou a necháme na teplém místě asi 5 minut, kvásek by měl začít pěnit
3. Napěněné droždí dáme do velké mísy a přilijeme mléko s tuky (ujistěte se, že je pouze vlažné, jinak by těsto nevykynulo)
4. Přidáme vejce, cukr, sůl, muškátový oříšek a polovinu mouky, šleháme všechny ingredience na nízkou rychlost, dokud se mouka nevmísí, pak rychlost zvýšíme na střední a hmotu šleháme do úplného promísení všech ingrediencí
5. Přidáme zbytek mouky a nejdříve ji zamícháme na nízkou rychlost, opět zvýšíme rychlost a důkladně vše prošleháme
6. Těsto uhněteme do hladké a nelepivé konzistence, pak ho přendáme do tukem vymazané mísy, zakryjeme čistou hadrovou utěrkou a necháme 1 hodinu, nebo až těsto zdvojnásobení svůj objem, kynout na teplém místě
7. Na dobře pomoučněném vále vyválíme těsto na tloušťku 1-1,5 cm vysoké, vykrajujeme koblihy kruhovým vykrajovátkem o průměru asi 7 cm a uprostřed vykrájíme otvory o průměru tak 2 cm
8. Připravené těsto opatrně přendáme na pomoučněný plech, zakryjeme utěrkou a nechte kynout dalších 30 minut
9. Olej ve fritovacím hrnci rozehřejeme na 185 °C, koblihy postupně smažíme asi 1 minutu z každé strany do zlatavě hnědé barvy
10. Hotové koblihy dáme na papírový ubrousek okapat a vychladnout
11. Usmažené koblihy máčíme z jedné strany v různých polevách a sypeme cukrářským zdobením.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy