REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Doughnut (Donuts) – fritované

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Věhlasné americké koblihy buď pečeme nebo smažíme v oleji. Tento recept je na fritované koblihy zdobené javorovou, čokoládovou nebo cukrovou polevou.


Ingredience:
Rozpis na 28 ks:
325 gprosáté hladké mouky
65 gcukru krupice
18 gmásla
17 gsádla
7 gsušeného droždí
4 gsoli
180 mlmléka
40 mlhorké vody (asi 40 °C)
1 ksvelké vejce
1/2 lžičkymletého muškátového oříšku
olej na smažení
mouka na posypání válu
Na ozdobu:
javorová, čokoládová, cukrová poleva ...
cukrářské zdobení - barevná řýže

Postup:

1. Mléko nalijeme do hrnce a ohřejte na takovou teplotu, aby se v něm rozpustily oba tuky, odložíme stranou
2. Připravíme si kvásek; v misce smícháme sušené droždí s teplou vodou a necháme na teplém místě asi 5 minut, kvásek by měl začít pěnit
3. Napěněné droždí dáme do velké mísy a přilijeme mléko s tuky (ujistěte se, že je pouze vlažné, jinak by těsto nevykynulo)
4. Přidáme vejce, cukr, sůl, muškátový oříšek a polovinu mouky, šleháme všechny ingredience na nízkou rychlost, dokud se mouka nevmísí, pak rychlost zvýšíme na střední a hmotu šleháme do úplného promísení všech ingrediencí
5. Přidáme zbytek mouky a nejdříve ji zamícháme na nízkou rychlost, opět zvýšíme rychlost a důkladně vše prošleháme
6. Těsto uhněteme do hladké a nelepivé konzistence, pak ho přendáme do tukem vymazané mísy, zakryjeme čistou hadrovou utěrkou a necháme 1 hodinu, nebo až těsto zdvojnásobení svůj objem, kynout na teplém místě
7. Na dobře pomoučněném vále vyválíme těsto na tloušťku 1-1,5 cm vysoké, vykrajujeme koblihy kruhovým vykrajovátkem o průměru asi 7 cm a uprostřed vykrájíme otvory o průměru tak 2 cm
8. Připravené těsto opatrně přendáme na pomoučněný plech, zakryjeme utěrkou a nechte kynout dalších 30 minut
9. Olej ve fritovacím hrnci rozehřejeme na 185 °C, koblihy postupně smažíme asi 1 minutu z každé strany do zlatavě hnědé barvy
10. Hotové koblihy dáme na papírový ubrousek okapat a vychladnout
11. Usmažené koblihy máčíme z jedné strany v různých polevách a sypeme cukrářským zdobením.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Flora Olomouc zve na podzimní „Zahradní slavnost“

Podzimní Flora Olomouc 2019 nabídne ukázku těch nejlepších českých výpěstků nejen ovoce a zeleniny zakomponovaných do hlavní expozice v pavilonu A. Ta nese název „Zahradní slavnost“. Výstava se uskuteční ve dnech 3. – 6. října 2019 a doprovodí ji tradiční Podzimní zahradnické trhy, festival gastronomie a nápojů Olima či projekt Rozkvetlé památky.

číst dále ...

Měsíc biopotravin je tady, poznejte svého farmáře!

Vyrazte s rodinou na poznávací výlet na farmu či objevovat nové chutě na dožínky. Září je Měsícem biopotravin. Ministerstvo zemědělství podpoří ekologické farmáře už po patnácté. Po celý měsíc můžete se svými potomky navštěvovat nejrůznější akce v regionech, kde budete mít možnost seznámit se s lokálními zemědělci a jejich bioprodukty, které budou chutnat nejen vám, ale i přírodě. Pestrý program myslí na děti i dospělé. Těšit se můžete na ochutnávky, dny otevřených dveří, dílny, vyjížďky na koních, ukázky zemědělské techniky či trhy. Na místě budou navíc čekat odborníci, kteří mohou s čímkoli poradit.

číst dále ...

Jihotyrolské dožínky Törggelen: barevné slavnosti sklizně, kaštanů a vína

Víte, jak se v Jižním Tyrolsku slaví dožínky? Od českých oslav konce sklizně nás ve srovnání s Jižním Tyrolskem dělí mnoho. Slavnosti Törggelen pro místní velmi znamenají, už jen proto, že v téměř celé zemi žijí tradičním selským životem. Dožínky se tak konají v typických lokálních hostincích – typu Hofschänk a Buschenschänk. Vedle dobrého vína a selských jídel k nim patří jedinečná a autentická atmosféra a všudypřítomné veselí. V útulných světničkách u pohostinných hospodářů návštěvníci mohou v tomto období vytěžit a ochutnat maximum z lokální produkce.

číst dále ...

Co považuji za nejodpornější jídlo na světě?

Naše nová anketa má dost výbušné téma. Ochutnali by jste třeba steak ze psa či kočky? A co si pochutnat na živých embryích. Šli by jste do toho? Jaké jídlo tedy považujete za nejodpornější na celém světě, které se opravdu prodává a někteří lidé ho konzumují a to dokonce s oblibou?

číst dále ...

Tři recepty, které vám chutí připomenou dovolenou

Většina z nás má již po dovolené. Bohužel. Chcete-li si vyvolat příjemné pocity a opět si vychutnat chuť dovolené a příjemných zážitků, vyzkoušejte z pohodlí domova recepty, které jsou typické pro indonéskou, francouzskou a egyptskou gastronomii. Suroviny pro jejich přípravu seženete bez problémů i v naší zeměpisné šířce.

číst dále ...

Galerie Vaňkovka vystaví o víkendu kabelku celou z čokolády. Pro návštěvníky bude k mání i v soutěži

Už tento pátek spolu s víkendem od 14. do 15. září se návštěvníci brněnské nákupní Galerie Vaňkovka mohou těšit na sladké ozvláštnění svých nákupů. Bude zde vystavený model čokoládové kabelky z dílny chocolatiera Pavla Přebindy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy