REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládový cheesecake

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na chutný sladký dezert z hořké čokolády, čokoládových sušenek, tvarohu, vajec, krupice … variace k Velikonocům.


Ingredience:
500 gtvarohu
300 ghořké čokolády
250 gčokoládových sušenek
150 gcukru krupice
120 gmásla
400 mlsmetany ke šlehání
1 balíčekvanilkového cukru
5 ksvajec
žlutá a růžová marcipánová hmota
trubičky s barevnou polevou

Postup:

1. Sušenky rozdrtíme v mixéru nebo válečkem a promícháme je s většinou másla
2. Hmotu upěchujeme lžící na dno rozevírací dortové formy vyložené pečícím papírem, boky formy vymažeme zbylým máslem
3. Smetanu zahřejeme skoro k varu a rozmícháme v ní na kousky pokrájenou čokoládu, dokud se nerozpustí, pak ji odstavíme a necháme zchladnout
4. Tvaroh rozmícháme s krupicí a vanilkovým cukrem, zašleháme vejce
5. Tvarohovou hmotu smícháme s čokoládovou smetanou, nalijeme ji na korpus a dáme péct
6. V troubě vyhřáté na 140 °C pečeme asi 1 hodinu
7. Z marcipánové hmoty vytvarujeme placatá vajíčka, ozdobíme je a necháme zaschnout
8. Upečený a vychladlá čokoládový cheesecake ozdobíme marcipánovými vajíčky.

Doporučení:

Velikonoční vajíčka můžete vynechat a dort dozdobit šlehačkou, ovocem, či různými barevnými polevami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy