REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka chile-tomate

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V originále se tento recept jmenuje „Salsa de Chile-tomate“. Tato omáčka se používá jako součást náplní do tacos, skvělá je také ve fazolích, či jiných pokrmech, může také na stole nahradit klasickou salsu. Ovšem je velmi ostrá!


Ingredience:
400 grajčatového protlaku
3 lžíceoleje
2 lžícedrcených sušených chilli papriček
1 lžičkaoregána
1/2 lžičkytlučeného kmínu
4 ksstroužky česneku
1 ksvelké cibule
trochu vody
sůl

Postup:

1. Do rozpáleného oleje dáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a nahrubo nasekaný česnek, krátce osmahneme
2. Přidáme chilli papričky, znovu vše přerestujeme
3. Nakonec do základu přidáme protlak, trochu zředíme vodou, osolíme, okořeníme oregánem a kmínem, na mírném zdroji tepla necháme omáčku 15-20 minut probublávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy