Další z masových náplní určených na plnění tortill při výrobě tacos.
Ingredience:
500 g | mletého hovězího masa |
100 g | slaniny |
1/2 hrnku | omáčky z červených paprik |
3 ks | cibule |
sůl |
Postup:
1. Na pánvi na mírném ohni vysmažíme nadrobno nasekanou slaninu, až přestane prskat, osmahneme na ni drobně usekanou cibuli, přidáme mleté hovězí které zprudka opečeme, až maso rovnoměrně ztratí růžovou barvu, docílíme toho intenzivním mícháním
2. Oddělené granulky masa dále opékáme na prudkém zdroji tepla, za stálého míchání, až začne získávat hnědavou barvu, pak zdroj tepla ztlumíme, pánev přikryjeme pokličkou a pomalu dusíme
3. Až maso pustí šťávu, necháme ji za častého míchání vydusit, až se začne maso přichytávat k pánvi, pánev odstavíme
4. Přidáme omáčku z červených paprik, vrátíme zpět na zdroj tepla, odvaříme, co se nám přichytlo na dno pánve a za občasného míchání pokrm opět dusíme, až se tekutina vyvaří a z masa máme tmavou, hustou, ale kyprou pastu, kterou používáme jako náplň tacos, enčilád, tostadas …
Recept na omáčku z červené papriky najdete zde: Omáčka z červených paprik.