REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nápň takos z mletého hovězího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z masových náplní určených na plnění tortill při výrobě tacos.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
100 gslaniny
1/2 hrnkuomáčky z červených paprik
3 kscibule
sůl

Postup:

1. Na pánvi na mírném ohni vysmažíme nadrobno nasekanou slaninu, až přestane prskat, osmahneme na ni drobně usekanou cibuli, přidáme mleté hovězí které zprudka opečeme, až maso rovnoměrně ztratí růžovou barvu, docílíme toho intenzivním mícháním
2. Oddělené granulky masa dále opékáme na prudkém zdroji tepla, za stálého míchání, až začne získávat hnědavou barvu, pak zdroj tepla ztlumíme, pánev přikryjeme pokličkou a pomalu dusíme
3. Až maso pustí šťávu, necháme ji za častého míchání vydusit, až se začne maso přichytávat k pánvi, pánev odstavíme
4. Přidáme omáčku z červených paprik, vrátíme zpět na zdroj tepla, odvaříme, co se nám přichytlo na dno pánve a za občasného míchání pokrm opět dusíme, až se tekutina vyvaří a z masa máme tmavou, hustou, ale kyprou pastu, kterou používáme jako náplň tacos, enčilád, tostadas …

Poznámka:

Recept na omáčku z červené papriky najdete zde: Omáčka z červených paprik.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy