REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka salsa kruda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato omáčka se podává studená zvlášť v misce na omáčky k různým hotovým mexickým pokrmům.


Ingredience:
6 ksloupaných rajčat
2-3 ksoloupané zelené papriky
1 ksvětší cibule
1 lžičkasoli
čerstvá nebo i mletá chilli paprička, množství dle chuti

Postup:

1. Oloupaná rajčata a papriky nasekáme na kousky, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, sůl, podle chuti pálivou papričku
2. Vše promícháme a dáme do lednice vychladit
3. Vychlazenou omáčku servírujeme k různým hotovým pokrmům mexické kuchyně.

Doporučení:

nejlépe rajčátka oloupeme tak, že je na horní části nakrájíme do kříže, zprudka spaříme horkou vodou a pak ihned zprudka ochladíme v ledové vodě, pak půjdou pěkně oloupat. Paprik zase na chvíli vložíme na plech do velmi vyhřáté trouby, pak je vytáhneme a horké na chvíli strčíme do igelitového sáčku, dobře uzavřeme, ony se zapaří a opět půjdou dobře oloupat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy