REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka z červených paprik

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pod originálním názvem Salsa de Chile Rojo se skrývá omáčka servírovaná teplá k fazolím, enčiládám, mole, nebo ji můžeme podávat studenou a na stole s ní nahradit klasickou salsu.


Ingredience:
200 grajčatového protlaku
6-8 ksoloupaných červených paprik
4 ksstroužky česneku
3 lžíceoleje
1 lžičkaoregana
1/2 lžičkytlučeného kmínu
trochu vody
sůl
nasekané pálivé chilli papričky dle chuti

Postup:

1. Do rozehřátého oleje nasypeme čerstvě podrcený česnek, krátce prudce orestujeme
2. Přidáme protlak, nasekané papriky, trochu vše zředíme vodou, osolíme, dochutíme oreganem, kmín, dle chuti pálivé chilli a na mírném zdroji tepla necháme asi 10 minut jen tak probublávat, občas zamícháme
3. Omáčku podáváme horkou na fazole, enčilády, mole, nebo ji můžeme servírovat vychlazenou místo salsi.

Doporučení:

Paprik na chvíli vložíme na plech do velmi vyhřáté trouby, pak je vytáhneme a horké tak na 5 minut strčíme do igelitového sáčku, dobře uzavřeme, ony se zapaří a půjdou dobře oloupat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy