REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka z červených paprik

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pod originálním názvem Salsa de Chile Rojo se skrývá omáčka servírovaná teplá k fazolím, enčiládám, mole, nebo ji můžeme podávat studenou a na stole s ní nahradit klasickou salsu.


Ingredience:
200 grajčatového protlaku
6-8 ksoloupaných červených paprik
4 ksstroužky česneku
3 lžíceoleje
1 lžičkaoregana
1/2 lžičkytlučeného kmínu
trochu vody
sůl
nasekané pálivé chilli papričky dle chuti

Postup:

1. Do rozehřátého oleje nasypeme čerstvě podrcený česnek, krátce prudce orestujeme
2. Přidáme protlak, nasekané papriky, trochu vše zředíme vodou, osolíme, dochutíme oreganem, kmín, dle chuti pálivé chilli a na mírném zdroji tepla necháme asi 10 minut jen tak probublávat, občas zamícháme
3. Omáčku podáváme horkou na fazole, enčilády, mole, nebo ji můžeme servírovat vychlazenou místo salsi.

Doporučení:

Paprik na chvíli vložíme na plech do velmi vyhřáté trouby, pak je vytáhneme a horké tak na 5 minut strčíme do igelitového sáčku, dobře uzavřeme, ony se zapaří a půjdou dobře oloupat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy