REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečínka z vepřové panenky se salsou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná vepřová panenka upečená doměkka, servírovaná se salsou z manga a papáji. Recept pochází z Kuby.


Ingredience:
600 g vepřové panenky
2 lžíceoleje
voda
Na marinádu:
150 mloleje
2 lžícehrubě mletého barevného pepře
1/2 lžičkysoli
šťáva z 1 ks pomeranče
šťáva z 1/2 ks limetky
Na salsu:
2 lžíce nasekaného koriandru
2 lžícenasekané máty
2 kspapáji
2 ksmanga
1 ksvelké červené papriky
1 kschilli papričky
šťáva z 1 ks limetky

Postup:

1. Do misky dáme hrubě mletý pepř, sůl, olej, šťávu z pomeranče i limetky, promícháme, vložíme odblaněnou, omytou vepřovou panenku, dáme do chladničky a necháme do druhého dne marinovat, během marinování maso několikrát otočíme
2. Na rozpáleném oleji marinované maso zprudka opečeme, pak přendáme do pekáčku, dáme do vyhřáté trouby, pečeme při 220 °C doměkka, za občasného potírání marinádou a podle potřeby podlévání vodou
3. Hotové maso vyndáme z trouby a necháme 2 minuty odpočinout, nakrájíme přes vlákno na plátky
4. Během pečení masa si připravíme salsu; manga oloupeme, odstraníme pecky, nakrájíme na větší kostky, z oloupaných papájí odstraníme lžící semínka, nakrájíme na větší kostičky, oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, chilli papričku zbavenou semínek na kolečka, vše dáme do misky, zakápneme šťávou z limetky, posypeme nahrubo nasekaným koriandrem i mátou a dobře promícháme
5. Plátky masa podáváme se salsou.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme bramborové hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy