Marinovaná vepřová panenka upečená doměkka, servírovaná se salsou z manga a papáji. Recept pochází z Kuby.
Ingredience:
600 g | vepřové panenky |
2 lžíce | oleje |
voda | |
Na marinádu: | |
150 ml | oleje |
2 lžíce | hrubě mletého barevného pepře |
1/2 lžičky | soli |
šťáva z 1 ks pomeranče | |
šťáva z 1/2 ks limetky | |
Na salsu: | |
2 lžíce | nasekaného koriandru |
2 lžíce | nasekané máty |
2 ks | papáji |
2 ks | manga |
1 ks | velké červené papriky |
1 ks | chilli papričky |
šťáva z 1 ks limetky |
Postup:
1. Do misky dáme hrubě mletý pepř, sůl, olej, šťávu z pomeranče i limetky, promícháme, vložíme odblaněnou, omytou vepřovou panenku, dáme do chladničky a necháme do druhého dne marinovat, během marinování maso několikrát otočíme
2. Na rozpáleném oleji marinované maso zprudka opečeme, pak přendáme do pekáčku, dáme do vyhřáté trouby, pečeme při 220 °C doměkka, za občasného potírání marinádou a podle potřeby podlévání vodou
3. Hotové maso vyndáme z trouby a necháme 2 minuty odpočinout, nakrájíme přes vlákno na plátky
4. Během pečení masa si připravíme salsu; manga oloupeme, odstraníme pecky, nakrájíme na větší kostky, z oloupaných papájí odstraníme lžící semínka, nakrájíme na větší kostičky, oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, chilli papričku zbavenou semínek na kolečka, vše dáme do misky, zakápneme šťávou z limetky, posypeme nahrubo nasekaným koriandrem i mátou a dobře promícháme
5. Plátky masa podáváme se salsou.
Jako přílohu podáváme bramborové hranolky.