REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Picadillo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento tradiční pokrm latinskoamerických zemí je rozšířený hlavně na Kubě, Mexiku, Dominikánské republice, ale také na Filipínách. Existuje mnoho variací, ingredience se liší také podle regionu.


Ingredience:
500 kgzadního hovězího masa
6 ksvelkých žampiónů
4-5 ksstředně velkých rajčat
3 ksbarevných paprikových lusků
1 ksvětší cibule
1-2 lžícesladké papriky
1 lžícemandlových lupínků
sójová omáčka
mletý černý pepř
voda
sůl
hladká mouka nebo jíška na zahuštění

Postup:

1. Omyté a důkladně okapané masa nakrájíme na proužky, mírně ho osolíme a okořeníme pepřem
2. Rajčata v horní části nakrojíme, 2-3 minuty spaříme ve vařící vodě, pak je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky
3. Papriky zbavené jadřinců nakrájíme na proužky, cibuli na kolečka
4. V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme maso, počkáme, až se nám pěkně zatáhne
5. Opečené maso zaprášíme paprikou, zamícháme a ihned mírně zalijeme horkou vodou
6. Vložíme nakrájenou zeleninu, žampiony, lehce osolíme a vše dusíme do měkka
7. Pokud dáme více vody, pokrm zahustíme jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody
8. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou, pepřem, případně ještě pokrm osolíme a přidáme plátky mandlí.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme různě upravenou rýži.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy