REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena


Plněný grapefruit

Rychlý studený předkrm z ovoce, krabích tyčinek, bílého netučného jogurtu, majonézy a dalších ingrediencí.

Plněný Hermelín

Předkrm z hermelínu s nivou, jogurtem a hrozny.

Plněný Hermelín II.

Předkrm z hermelínu naplněného smetanovým sýrem ochuceným česnekem a ořechy.

Předkrm z ředkviček

Nadrobno pokrájené ředkvičky a šunka smíchané s ochuceným jogurtem.

Rajčata plněná cizrnovým salátem

Čerstvá rajčata plněná smetanou, nasekaným tymiánem, ořechy a česnekem a pórkem. Ochucená solí a citronovou šťávou.

Rajčata plněná krabími tyčinkami

Rychlá chuťovka vhodná například jako součást Silvestrovského menu. Jde o vykrájená rajčátka naplněná falešnou krabí pomazánkou.

Rajčata plněná kuřecím salátem

Vydlabaná syrová rajčata naplněná salátem z kuřecího masa, hrášku, mandlí, majonézy, šlehačky a dalších ingrediencí.

Rajčata plněná sýrovým krémem

Vydlabaná rajčata plněná ochuceným krémem z taveného sýra, servírovaná zdobená dílky natvrdo uvařených rajčat.

Rajčata plněná uzenou makrelou

Utřené kousky makrely smíchané s cibulí, kapary, hořčicí a dalšími ingrediencemi naplněné do vydlabaných rajčat.

Rajčata s vejce a křenem

Rajčata s vejci uvařenými na tvrdo nakrájená na plátky, vyskládaná na dezertní talířky, pokapaná octem, osolená a okořeněná pepřem, servírovaná přelitá smetanou, posypaná nastrouhaným křenem.

Rajčata s vejcem a majonézou

Plátky rajčat proložené kolečky natvrdo uvařených vajíček, přelité ochucenou majonézou, servírované jako studený předkrm ozdobený petrželkou.

Rajčatové carpaccio

Nakrájená rajčata s plátky cukety sypaná nasekanými kapary a hoblinkami parmazánu. Ochucená koprem a olivovým olejem.

Rajčatové mističky

Překrojená, pak vydlabané větší rajčata, naplněná směsí z dužiny rajčat a nastrouhaného sýra, vejce, mrkve a nadrobno pokrájené kyselé okurky, náplň spojená ochucenou majonézou.

Rajčatový koktejl jako studený předkrm

Koktejl ze spařených a nadrobno pokrájených rajčat, vajec uvařených natvrdo, šlehačky a ochucené majonézy, servírovaný ozdobený listy hlávkového salátu a dílky citrónu.

Rajčatový tartar (tataráček) na dva způsoby

V podstatě dva recepty na zeleninový tataráček připravený v jedné variantě z čerstvých rajčat, avokáda, ančoviček …. druhá varianta je kromě čerstvých rajčat také z rajčat sušených, nakládaných v oleji s česnekem a bylinkami, kaparů a dalších dobrot.

Rolky s lososem a hořčičnou majonézou

Tortilla potřená ochucenou majonézou, pokladená plátky lososa a vajíčkem, posypaná špenátem, zarolovaná.

Rostbífový koktejl

Koktejl připravený z nudliček studeného rostbífu, okurek a kapií promíchaných s kečupem, citronovou šťávou, kořením, spařenou cibulí …

Ruská vejce

Vajíčka vařená na tvrdo, obložená pařížským salátem, šunkou, hráškem a politá ochucenou majonézou. Zdobená sterilovanou kapií.

Rybí salát s fazolemi a pikantní omáčkou

Výborný salát z matjesů – s fazolemi, jablkem, cibulí a okurkou. A také s pikantní omáčkou servírovanou na ledovém salátu.

Rýžové chlebíčky s lososem a avokádovou pomazánkou

Plátky uzeného lososa na kolečkách rýžového chleba namazaných rozmačkaným avokádem, které je ochuceno citronem a chilli kořením.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy