REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena


Plněná vejce III.

Vařená vejce přepůlená, vydlabaná, plněná sýrovou a salámovou pěnou, zdobená plátky ředkvičky.

Plněná vejce v šunkových kornoutech

Vejce uvařená natvrdo, přepůlená, vydlabaná, plněná různými náplněmi, jako žloutkovou, lososovou, kečupovou či sardinkovou pěnou, servírovaná postavená do kornoutků z plátků šunky, ozdobená kousky nakládané kapie, vějířky sterilovaných okurek, snítky petrželky apod.

Plněné paprikové lodičky

Větší barevné papriky naplněné masovou směsí, vytvarované jako lodičky.

Plněné papriky kuřecím salátem

Půlky masitých paprik zbavených jadřinců naplněných kuřecím salátem připraveným z pečeného nebo grilovaného kuřete, sterilovaného hrášku, jablka, okurky majonézy …

Plněné papriky různými náplněmi

Půlky masitých paprik zbavených jadřinců naplněných různými náplněmi, například sardinkovou, rybí nebo šunkovou pěnou, sýrovou či kuřecí náplní …

Plněné salátové okurky tvarohem

Okurky rozkrojené po délce, vydlabané kávovou lžičkou a naplněné směsí z tvarohu, másla, kečupu, uvařených vajec na tvrdo, petrželky a soli.

Plněné šunkové kornoutky

Třeba ke slavnostnímu pohoštění se hodí tyto kornoutky ze šunky naplněné šlehačkou ochucenou křenem.

Plněný grapefruit

Rychlý studený předkrm z ovoce, krabích tyčinek, bílého netučného jogurtu, majonézy a dalších ingrediencí.

Plněný Hermelín

Předkrm z hermelínu s nivou, jogurtem a hrozny.

Plněný Hermelín II.

Předkrm z hermelínu naplněného smetanovým sýrem ochuceným česnekem a ořechy.

Prokládané poháry s mozzarellou

Tip na luxusní slavnostní poháry na slano. Připravte pohoštění ve skle, které je velmi dekorativní a potěší všechny milovníky dobrého jídla.

Předkrm z ředkviček

Nadrobno pokrájené ředkvičky a šunka smíchané s ochuceným jogurtem.

Rajčata plněná cizrnovým salátem

Čerstvá rajčata plněná smetanou, nasekaným tymiánem, ořechy a česnekem a pórkem. Ochucená solí a citronovou šťávou.

Rajčata plněná krabími tyčinkami

Rychlá chuťovka vhodná například jako součást Silvestrovského menu. Jde o vykrájená rajčátka naplněná falešnou krabí pomazánkou.

Rajčata plněná kuřecím salátem

Vydlabaná syrová rajčata naplněná salátem z kuřecího masa, hrášku, mandlí, majonézy, šlehačky a dalších ingrediencí.

Rajčata plněná sýrovým krémem

Vydlabaná rajčata plněná ochuceným krémem z taveného sýra, servírovaná zdobená dílky natvrdo uvařených rajčat.

Rajčata plněná uzenou makrelou

Utřené kousky makrely smíchané s cibulí, kapary, hořčicí a dalšími ingrediencemi naplněné do vydlabaných rajčat.

Rajčata s vejce a křenem

Rajčata s vejci uvařenými na tvrdo nakrájená na plátky, vyskládaná na dezertní talířky, pokapaná octem, osolená a okořeněná pepřem, servírovaná přelitá smetanou, posypaná nastrouhaným křenem.

Rajčata s vejcem a majonézou

Plátky rajčat proložené kolečky natvrdo uvařených vajíček, přelité ochucenou majonézou, servírované jako studený předkrm ozdobený petrželkou.

Rajčatové carpaccio

Nakrájená rajčata s plátky cukety sypaná nasekanými kapary a hoblinkami parmazánu. Ochucená koprem a olivovým olejem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy